usnkrajina: 14-07-2023 | 11:01 | Kategorija: Sport

STREETBALL BIHAĆ ’23: Pobjednik ekipa “3×3 Prnjavor”

Na terenima Bigrama u Bihaću i ove godine je uspješno organiziran i održan turnir u uličnoj košarci “Streetball Bihać 2023”. Već prepoznatljiv ljetni događaj u gradu Bihaću i ove godine je na tribine Bigrama privukao veliki broj gledalaca. Svi susreti takmičenja odigrani su pred prepunim tribinama što je ovom odlično organiziranom događaju dalo još bolju sliku.

Odigran je veliki broj susreta najprije u grupnoj fazi, a zatim su se najbolji košarkaši iz cijele BiH, te susjedne Hrvatske borili za naslov najboljih kroz nokaut fazu. Pobjednik ovogodišnjeg izdanja Streetball turnira u Bihaću je ekipa “3×3 Prnjavor” koja je u finalnom susretu bila bolja od ekipe “Sportko” iz Splita.

Susret je završen pobjedom ekipe “3×3 Prnjavor” rezultatom 20:17. Pobjednička ekipa nastupala je u sastavu  Aleksandar Petrović, Marko Slijepčević, Mudžahid Smajlović, Nemanja Stanković. Do finala ekipa iz Prnjavora u polufinalu je savladala ekipu Zagreb 3 BL rezultatom 21:17. Ekipa iz Splita plasman u finale osigurala je pobjedom u polufinalu protiv ekipe Inving (BiH) rezultatom 22:18.

U finalnom susretu obje ekipe prikazale su dobru košarku. Ipak nešto spremniji i konkretniji bili su košarkaši iz Prnjavora, te su zasluženo odnijeli naslov pobjednika “Streetball 3×3 Bihać 2023”.

U susretu za treće mjesto ekipa Inving savladala je ekipu Zagreb 3BL.

Ovom pobjedom ekipa “3×3 Prnjavor u vodstvu je na tabeli Toura u BiH i najozbiljniji je kandidat za učešće na završnici u Slovačkoj.

Takmičenje 3×3 Pro Tour 2023 je osmišljen kao ligaško  koje  se igra na teritoriji cijele BiH, a suština je promocija i razvoj 3×3 basketa. Pobjednik Toura  u BiH obezbjediće plasman na finalni turnir Slovačke lige u Bratislavi koji ima status čelendžera. Turnir u Bratislavi se igra 12. augusta ove godine,  a pobjednik Toura u BiH biće poznat 05. augusta, kada se završava takmičenje po gradovima BiH.

– Hvala još jednom svim ekipama, gledaocima, našim sponzorima i svima koji su na bilo koji način doprinjeli u realizaciji turnira. Vidimo se i naredne godine, istakao je Željko Juričić, organizator Streetball turnira u Bihaću.

Objavio: usn krajina