usnkrajina: 21-07-2023 | 08:33 | Kategorija: Sport

ODRŽANA 3. BOSANSKOKRUPSKA REGATA: Više od 700 raftera u 86 čamca

U organizaciji Grada Bosanska Krupa i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ proteklog vikenda održana je Treća bosanskokrupska regata. Ove godine kanjonom Une u regati  je učestvovalo oko 700 učesnika raspoređenih u 86 čamca iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Već prepoznatljiva manifestacija i ove godine je opravdala očekivanja, a rafteri i svi prisutni na najbolji način su svoje slobodno vrijeme proveli uz zabavu, muziku, druženje u Bosanskoj Krupi.

Bosanskokrupska regata ove godine je krenula od Salihovca. Veliki broj čamaca kroz kanjon se spuštalo do Bosanske Krupe, tačnije u kamp na Velikoj Adi, gdje je učesnike dočekala zajednička večera i zabava uz domaće bendove.

Svake godine regata u Bosanskoj Krupi poprima već menđunarodni karakter i zasigurno je već prepoznatljiv brend. Ove godine poboljšali smo tehničke detalje  regate, te mogu da kažem da su svi učesnici raspoređeni u 86 čamaca zasigurno uživali ploveći rijekom Unom. Ove godine smo limitirali broj učesnika, obzirom da je i vodostaj Une nešto viši, zbog sigurnosti svih učesnika, istakao je Tarik Halkić, direktor Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa.

Pored organizatora Grada Bosanska Krupa i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“, 3.Bosanskokrupsku regatu su ove godine sponzorstvom podržala preduzeća iz Bosanske Krupe  i  prijatelji manifestacije.

Objavio: usn krajina