14/07/2024

AUTOBUS: Vozi Miško i druge rabote nesumnjivog lica

Objavljeno: 18-12-2023 | 09:37

AUTOBUS: Vozi Miško i druge rabote nesumnjivog lica

Podsjetimo, predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je sve opozicione stranke da zajedno podnesu kaznenu prijavu protiv organizatora, kako je naveo, “nezakonitog glasanja građana iz susjednih država”.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Milošu Vučeviću predsjedniku SNS-a pobjedu na izborima u Srbiji.

-Lično sam čestitao večeras Vučiću i Vučeviću pobjedu na izborima u Srbiji. Čestitam svim građanima koji su glasali za napredak i prosperitet i u ovim izazovnim međunarodnim okolnostima izabrali političku stabilnost Srbije, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Zna čo'ek za frazu “izazovnih vremena”. Zna, pa zna, pa dodaje da je ponosan na sve ljude iz Republike Srpske koji su glasali na izborima i time pokazali dodatnu integraciju sa Srbijom.

Podsjetimo, predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je sve opozicione stranke da zajedno podnesu kaznenu prijavu protiv organizatora, kako je naveo, “nezakonitog glasanja građana iz susjednih država”.

Tadić je na društvenoj mreži X pozvao i na zajedničko podnošenje kaznene prijave protiv službenika ministarstva unutrašnjih poslova koji su “nezakonito prihvatili promjene prijave prebivališta građana susjednih država, kako bi se utjecalo na konačni rezultat izbora”.

Kako su ranije prenijeli mediji, predstavnici opozicije i pojedini građani tvrde da se u areni u Beogradu masovno okupljali ljudi koji su dovedeni na glasanje autobusima iz Republike Srpske, koji se nakon toga po popisima raspoređuju na različita biračka mjesta.

S Tadićevim prijedlogom složile su se Stranka slobode i pravde (SSP) i Narodni pokret Srbije (NPS), članovi koalicije “Srbija protiv nasilja”

Objavio: usn krajina