19/07/2024

NA PROTESTNOM SKUPU ISPRED BIJELE KUĆE: Cynthia Nixon pridružila se grupi progresivnih zastupnika

Objavljeno: 29-11-2023 | 14:05

NA PROTESTNOM SKUPU ISPRED BIJELE KUĆE: Cynthia Nixon pridružila se grupi progresivnih zastupnika

Ovdje štrajkamo glađu samo da bismo Bidenu skrenuli pažnju na dešavanja u Gazi i podsjetili ga kako ima moć da postigne prekid vatre.

Zvijezda Seks i grad, Cynthia Nixon, pridružila se grupi progresivnih zastupnika na protestnom skupu ispred Bijele kuće u ponedjeljak gdje su pozvali na trajno izraelsko primirje u Gazi. 57-godišnja glumica i aktivistica potvrdila je da štrajkuje glađu dva dana. Ideja je skrenuti pažnju na nevolje Palestinaca koji se bore da pronađu hranu i vodu zbog izraelske blokade.

“Ovdje štrajkamo glađu samo da bismo Bidenu skrenuli pažnju na dešavanja u Gazi i podsjetili ga kako ima moć da postigne prekid vatre”, rekla je Nixon na skupu, prenosi Raport.ba.

“Ništa od ovoga nije normalno. Ništa od ovoga nije rutina i ništa od ovoga se ne može dozvoliti da se nastavi.”, dodala je Nixon.

Cynthiji Nixon pridružili su se demokratski poslanici, Madinah Wilson-Anton, Zohran Mamdani, Mauree Turner, Sam Rasoul i Rep. Abraham Aiyash. Neki od poslanika štrajkuju glađu do pet dana.

Objavio: usn krajina