NK „JEDINSTVO“ BIHAĆ: Admir Abdihodžić novi predsjednik kluba

Objavljeno:18/02/2022. 09:44


Iako su pripreme prvoligaških ekipa uveliko u toku, nogometaši NK „Jedinstvo“ još uvijek nisu startali sa pripremama za nastavak prvenstva u kojoj ih očekuje grčevita borba za opstanak u federalnoj nogometnoj eliti. Ipak, dešavanja u i oko bihaćkog prvoligaša ne manjka. Održana je Skupština kluba, izabran je novi Upravni odbor na čelu sa Midhadom Balićem. Ipak, novi predsjednik Uprave na toj poziciji boravio je nekoliko dana, te je sagledavši tešku situaciju odustao od vruće stolice u klubu iz Bihaća. U kratkom roku održana je nova sjednica Upravnog odbora, a na upražnjeno mjesto predsjednika kluba izabran je Admir Abdihodžić. U svom obraćanju na pres konferenciji Abdihodžić je istakao da se klub nalazi u teškoj financijskoj situaciji , te da on sa svojim saradnicima vjeruje u bolje dane bihaćkog kluba.

Ono što je za ljubitelje kluba u Bihaću bitno svakako je da se počne sa pripremama za nastavak prvenstva, jer pripreme kasne. Nova Uprava aktivno se uključila u stvaranje igračke križaljke, te se razgovara sa igračima o mogućem angažmanu.

Klub je napustio veliki broj igrača, a na spisku iz prošle polusezone još uvijek su tu Mujo Mujagić, Nermin Hadžić, Vidosav Mušić, Hrustan Kadrić i Amar Jusić, što uz juniore ovog kluba čini spisak igračkog kadra. Uprava pregovara sa iskusnijim igračima. Radi se o nekadašnjim prvotimcima Jedinstva, a da li će ko obući crveno bijeli dres još uvijek se ne zna.
Boljim danima se nadaju i navijači ovog kluba, iako su svjesni da je situacija teška, te da će ukoliko se klub sada spasi, od ljeta biti ponovo ‘borba’ za bolje sutra.

– Prva stvar je stabilizacija kluba, te opstanak u Prvoj ligi FBiH. Već kasnimo sa pripremama, želimo što prije se okupiti i krenuti sa radom. Jasmin Džidić će ostati šef stručnog štaba.
Dosta igrača nas je napustilo, te ćemo u narednim danima pokušati dovesti neka nova imena. Mi se ne smijemo kockati sa bodovima. Osvojenih 13 bodova iz prvog dijela nam je slaba garancija za opstanak. Fokus u narednom periodu pored stabilizacije i opstanka bit će nam na stvaranju i uključivanju u prvi tim igrača iz vlastitog omladinskog pogona, istakao je Admir Abdihodžić, predsjednik NK „Jedinstvo“.

Objavio: Unsko-sanske novine Krajina


////// MAGAZIN //////

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

PDV broj: 263024120002


prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2015. - 2023.

Reg. broj: 4263024120002