13/07/2024

SANSKI MOST: Najavljen početak gradnje Sportskog centra u Mahali

Objavljeno:08/04/2022. 07:55


Tokom ove godine trebala bi početi gradnja višenamjenskog sportskog centra u Mahali, a za ovaj projekat Vlada Unsko-sanskog kantona je u ovogodišnjem budžetu osigurala 800 hiljada konvertibilnih maraka. Realizaciju ovoga projekta inicirao je Almin Hopovac, ministar obrazovanja, kulture i sporta u Vladi Unsko-sanskog kantona.

Budući centar će se graditi na prostoru koji pripada Osnovnoj školi “Mahala”, na području gdje se nalazi nogometni stadion i okolna igrališta. Nakon što Vlada Unsko-sanskog kantona usvoji program utroška namjenskih sredstava, planirano je da se raspiše javni poziv za izvođenje radova i da oni potom otpočnu, što će, u najboljem slučaju, biti za nekoliko mjeseci.

Zamisao je da u sklopu budućeg sportskog centra u Mahali budu izgrađena moderna igrališta za više sportova, kao i velika igraonica za mališane, te da čitav ovaj prostor bude pretvoren u mjesto gdje će se odvijati bogat sportski, ali i društveni život Sanskog Mosta. Izgradnjom multifunkcionalnog sportskog centra Sanski Most će dobiti prostor koji će unaprijediti sportski život općine i koji će biti na usluzi svim građanima.

Objavio: usn krajina


////// MAGAZIN //////

O nama

Portal usnkrajina sastavni je dio i elektroničko izdanje Unsko-sanskih novina

Osnovani smo 1995. od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona kao javno poduzeće s ograničenom odgovornošću

Potražite nas na društvenim mrežama:

Kontakt

502. viteške, Bihać, BiH

usnovine@bih.net.ba

+387 37 228-409

+387 37 224-103

Radno vrijeme
pon - pet: 8 - 15
vikendom i praznicima: ne radimo