19/07/2024

U BIHAĆU OTVOREN NEUROTH SLUŠNI CENTAR: Bolje čuti – bolje živjeti

Objavljeno: 09-02-2024 | 09:27

U BIHAĆU OTVOREN NEUROTH SLUŠNI CENTAR: Bolje čuti – bolje živjeti
Besplatna provjera sluha i besplatna proba prilagođenih slušnih aparata austrijske kompanije Neuroth od sada i u Bihaću –  U ponudi su najnoviji slušni aparati dostupni na tržištu

OGLAS

U Bihaću je u petak, 2. februara svečano otvoren Slušni centar austrijske kompanije „Neuroth“. Otvaranju su prisustvovali Peter Jagodič, regionalni direktor Neuroth-a za jugoistočnu Evropu i Anita Arnautović, direktorica Neuroth-a za Bosnu i Hercegovinu, kojima je i pripala čast svečanog presijecanja vrpce i zvaničnog proglašenja rada Centra za sluh u Bihaću. Događaju su, pored medija,  prisustvovali ORL stručnjaci i saradnici kompanije specijalizirane za slušne aparate.

Sa ceremonije otvaranja novog centra u Bihaću

Sa više od 115 godina iskustva, Neuroth je austrijski lider u oblasti sluha i slušnih aparata, i jedan od vodećih u Evropi. Neuroth Grupa zapošljava oko 1.200 radnika i ima više od 270 slušnih centara širom Evrope. U Bosni i Hercegovini ima slušne centre u šest gradova: Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Sarajevo, Tuzla i Bihać. Sjedište kompanije je u Gracu.

Prema riječima Anite Arnautović, kompanija Neuroth već duže od godinu dana posluje u Bosni i Hercegovini, a nakon nedavne akvizicije poduzeća Plus u uspješne integracije Plus poslovnica u Neuroth mrežu, sada je napokon došla i u naš grad.

Centar u Bihaću, Midžić mahala 1

Naši slušni centri se bave mjerenjem i dijagnosticiranjem oštećenja sluha. U Neurothu se, u sklopu složene procedure  ispitivanja sluha, uz tonsku audiometriju izvodi o govorna audiometrija u slobodnom polju, što je jedinstvena usluga, ne samo u Bosni i Hercegovini, već u cijelom regionu, naglasila je direktorica Arnautović,

Već od ponedjeljka, 5. februara, Centar u Bihaću, na adresi Midžić mahala 1., je otvoren za besplatne testove sluha  za sve zainteresirane sugrađane. Provjere sluha obavljaju profesionalni akustičari u posebno dizajniranim – zvučno izoliranim kabinama, uz korištenje audiometara i opreme najnovije generacije. Nakon testiranja, slušni aparati se individualno prilagođavaju uhu korisnika i daju na besplatno korištenje do 14 dana.

Ilustracija

Bolji sluh nije luksuz, već normalnost i nužnost, što bi trebalo biti dostupno svima. U narednom periodu radit ćemo na uspostavi saradnje sa Zavodom zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona. Obezbijedili smo i mogućnost kupovine slušnog aparata  na rate, otplata do 48 mjesečnih rata. Garancija  na naše aparate je do dvije godine uz redovno održavanje i servisiranje. Ono što je važno naglasiti je to da dobar sluh ne bi trebao biti pitanje cijene. Zato Neuroth nudi modele slušnih aparata  u različitim cjenovnim kategorijama, uz fleksibilne uslove kupovine, ističe Arnautović.

Svi koji žele provjeriti sluh u Neuroth centru u Bihaću, mogu zakazati besplatan test na broj telefona: 037 310 118 i preko besplatne info linije  0800 3 0607 ili online  na www.neuroth.com. Radno vrijeme Centra je svakog radnog dana od 8 do 16 sati.

N. Piralić   

Objavio: usn krajina