14/07/2024

ZAVRŠENA AKADEMIJA ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA: Polaznicama uručeni certifikati

Objavljeno: 29-11-2023 | 14:10

ZAVRŠENA AKADEMIJA ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA: Polaznicama uručeni certifikati

Završetak  edukacije „Akademija ženskog poduzetništva“ svečano je  obilježen dodjelom certifikata polaznicama programa. Privredna komora Unsko-sanskog kantona je Akademiju organizirala treću godinu zaredom uz podršku Ministarstva privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona.

Dvanaest poduzetnica je završilo ovaj dvomjesečni program intenzivne i sveobuhvatne edukacije i steklo certifikat o uspješnom usavršavanju, koji im je svečano uručila ministrica privrede Samra Mehić. Program edukacije se sastojao od šest modula, koji su uključivali nastavne teme poput upravljanje procesima i projektima, budžetiranje, upravljanje likvidnošću i investicijama, digitalni marketing, soft management, efikasna i uspješna prodaja i druge.

Obuka je bila namijenjena već zaposlenim ženama i poduzetnicama koji žele proširiti postojeća znanja i nadograditi svoje vještine i kompetencije, te unaprijediti svoje liderske i menadžerske sposobnosti.

U okviru ovogodišnje Akademije ženskog poduzetništva održana je i Prva panel diskusija o ženskom poduzetništvu pod istim imenom, koja je okupila značajan broj istaknutih poduzetnica i menadžerica iz kantona, države i susjedne R Hrvatske.

Objavio: usn krajina