usnkrajina: 25-10-2024 | 09:41 | Kategorija: Drugi, Vijesti

BOSANSKA KRUPA: Završen uviđaj sinoćnjeg ubojstva u Policijskoj stanici

Završen je uviđaj u Bosanskoj Krupi nakon što je maloljetnik ubio jednog i teškog ranio drugog policajca u policijskoj stanici.

Napadač je ušao u policijsku stanicu i nožem prvo napao jednog policajca, koji je odmah podlegao ozljedama. Zatim je napao drugog, koji je teško ozlijeđen te je odmah prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubljankić”,a trenutno je stabilno.

Napad proglašen terorizmom

Klix navodi da je napadač prije napada na policijsku postaju slao čudne poruke poznanicima opraštajući se od njih. Oni koji su ga poznavali navode da je bio sklon i religijskom ekstremizmu.

U toku je sastanak Koordinacionog tijela, predstavnika MUP-a i Uprave policije s premijerom USK u Bihaću, a razgovarat će se o mjerama koje će se preduzimati u narednim danima.

Podsjetimo, u policijsku stanicu Bosanska Krupa sinoć oko 21 sat četrnaestogodišnjak inicijala S.E. upao je u prostorije stanice i nožem napao policajce. U ovom napadu, jedan policajac je zadobio teške povrede, dok je drugi smrtno stradao. Maloljetnik je odmah uhapšen, a na mjestu događaja su u toku uviđajne radnje.

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović stigao je na mjesto napada kako bi pružio podršku ožalošćenim porodicama i šokiranoj zajednici.

-Mi smo jedan miran i tolerantan grad i ovo što se desilo nas je sve duboko potreslo. Bosanska Krupa je grad bez većih problema, i nadam se da će nadležne institucije provesti sve moguće istrage kako bi se otkrio pravi razlog ovog tragičnog događaja, izjavio je Halitović, apelirajući na građane da ostanu smireni i ne podliježu glasinama.

U toku je kriminalistička obrada nad maloljetnikom koji je izvršio napad, a premijer Unsko-sanskog kantona Nijaz Hušić izrazio je podršku policijskim i pravosudnim institucijama u istraživanju motiva ovog tragičnog događaja.

Objavio: usn krajina

Drugi Vijesti