usnkrajina: 12-09-2022 | 09:22 | Kategorija: Kanton

TZ BIHAĆA PREZENTIRALA PROJEKT: Nova turistička signalizacija

U Turističkoj zajednici grada Bihaća nadaju se da će ovo profesionalno i moderno rješenje podstaknuti i druge gradove i općine u našem kantonu da slijede pozitivan primjer Bihaća

Turistička zajednica Grada Bihaća u okviru ovogodišnjeg sajamskog izdanja “EKOBIS 2022” prezentirala je pripremljeni projekat postavljanja nove turističke signalizacije u gradu na Uni.

 – Konkretno, radi se o projektu koji razvijamo nekoliko mjeseci i u kojem smo objedinili sve naše ideje kako nova turistička signalizacija u našem gradu treba izgledati i na kojim će se lokacijama nalaziti. Također, u okviru  prezentacije bavimo se i nekim pitanjima u turističkim naseljima za koja smo radili signalizaciju, rekao je  Armin Amidžić, direktor Turističke zajednice Grada Bihaća.

Projekat je baziran na tipografskim i mikrotipografskim rješenjima.

 – Mogu slobodno reći da smo se bazirali na mikrotipografiju prema švicarskim standardima. Nadamo se da će ovo profesionalno i moderno rješenje podstaknuti i druge gradove i općine u našem kantonu da slijede pozitivan primjer Bihaća, kazao je Almir Kurtović iz Gradske turističke zajednice.

Projekat nove turističke signalizacije u gradu Bihaću stigao je do završne zakonske procedure javnih nabavki i mogao bi biti realiziran do kraja tekuće godine.

Objavio: usn krajina