Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

IZAZVANI IZBORNOM KRAĐOM: “Srbija protiv nasilja” organizirala masovne demonstracije

Objavljeno: 24-12-2023 | 20:02

IZAZVANI IZBORNOM KRAĐOM: “Srbija protiv nasilja” organizirala masovne demonstracije

Da će nakon očite brutalne izborne prevare od strane Vučićevog režima građanska, demokratska i probuđena Srbija protestima iskazati ljutnju, bilo je pitanje vremena.

Protest opozicije okupljene oko koalicije “Srbija protiv nasilja” održava se ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu. Žandarmerija u Skupštini Grada, ne dozvoljavaju protestantima da uđu u zgradu RIK-a.

Ispred zgrade gradske skupštine zapaljene su bakle, dok lideri opozicije i dalje pokušavaju da uđu unutra. Povodom pokušaja nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda predstavnika liste Srbija protiv nasilja, očekuje se uskoro obraćanje najviših predstavnika državne vlasti i posebno predsjednika Vučića, prenose mediji. Žandarmerija je u potpunosti blokirala ulazak u Skupštinu grada, a bačen je i suzavac sa prozora.

Poslanici opozicije nalaze se ispred ulaznih vrata RIK-a, pozivajući ih da otvore vrata. Opozicija pokušava da uđe u zgradu.

Građanima se obratio poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

“Večeras imamo konkretnu akciju. Imam poruku za neke: Slušaj dobro ti koji si pokrao izbore, ovaj narod ti kaže: Gotovo je lopovčino”, poručio je Milivojević.

Studenti koji protestuju zatražili su od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da do nedjelje uveče ispuni njihove zahtjeve i poručili da će u protivnom u ponedjeljak blokirati cijeli Beograd.

Oni su od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zatražili provjeru biračkog spiska, a dali su rok do ponedjeljka za odgovor – u suprotnom, najavljuju blokiranje glavnog grada.

Podsjetimo, opozicija i studenti protestuju već nekoliko dana ispred zgrade RIK-a, a potpredsjednica SSP-a Marinika Tepić već sedam dana zaredom štrajkuje glađu. Njoj se u štrajku pridružilo još šestoro bivših poslanika i predstavnika koalicije Srbija protiv nasilja.

Štrajk glađu najprije je započela Marinika Tepić, a onda i Miroslav Aleksić, dvije poslanice – Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada, a sinoć su im se pridružili profesor prava Janko Veselinović i predsjednik Sindikata Sloga Željko Veselinović, kao i Branko Miljuš i Dušan Nikezić.

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2024.

web-razvoj i dizajn: Osman D.