13/07/2024

RIJEČKI NADBISKUP O REZOLUCIJI UN-a: Odluka o Rezoluciji UN-a nije razumljiva

Objavljeno: 30-10-2023 | 17:49

RIJEČKI NADBISKUP O REZOLUCIJI UN-a: Odluka o Rezoluciji UN-a nije razumljiva

“Moramo biti ne navijači, nego oni koji se u svakom obliku protive ratu i protiv njega dižu glas…”

Svečanom misom obilježen je završetak hodočasničke godine u Trsatskom svetištu, a koju je predvodio riječki nadbiskup Mate Uzinić.

U propovijedi se nadbiskup Uzinić osvrnuo na aktuelnu ratnu situaciju u svijetu, citirajući papu Franju, ali i donoseći vlastiti stav, posebno o odluci Republike Hrvatske da glasa protiv rezolucije UN-a o krizi u Gazi, koja poziva na “trenutačno, trajno i održivo humanitarno primirje koje vodi do prekida neprijateljstava”, kako je rezoluciju opisao UN.

“Moramo biti ne navijači, nego oni koji se u svakom obliku protive ratu i protiv njega dižu glas. Zato nije razumljiva ni nedavna odluka kojom je naša domovina bila nedovoljno spremna, zajedno s mnogim drugima, reći ne ovome ratu. Koliko god da rezolucija UN-a imala manjkavosti, ipak svejedno trebamo tražiti puteve dijaloga i govoriti ne ratu”, rekao je nadbiskup.

Potom je citirao Papu koji je na Twitteru apelirao na prekid ratova.

“Rat je uvijek poraz”, istaknuo je Papine riječi nadbiskup Uzinić te nastavio kako je “rat istovremeno i poziv svima da ne ostanu samo na teoriji nego da uđu u doticaj s ranama koje rat ostavlja”, prenosi Novi list.

Objavio: usn krajina