usnkrajina: 11-10-2024 | 09:30 | Kategorija: Judo, Sport

NA TURNIRU U SARAJEVU, JUDAŠI SANSKOG MOSTA OSTVARILI ZAPAŽEN USPJEH: Osvojili osam medalja

Judo klubovi „Sana“ i “Sanski Most”, po ko zna koji put, pokazali su kvalitetu na velikim takmičenjima. Prošle nedjelje novi uspjeh su ostvarili u Sarajevu na Međunarodnom judo kupu „BiH  and  Nippon“, pod pokroviteljstvom Ambasade Japana. Nastupilo je više od 500 takmičara.

Takmičari JK “Sana” osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrenu i dvije brončane medalje.

Kako nas je informisao trener Muhamed Kolaković u izuzetno jakoj konkurenciji takmičari JK “Sana” su osvojili četiri medalje. Orhan Mujanović se okitio zlatnom medaljom, Adna Nalić je osvojla srebrnu medalju, dok su brončane medalje osvojili Edin Dunić i Adem Sinanović. On naglašava da je odličan nastup zabilježio i Zejd Karamujić sa jednom pobjedom i dva poraza,  ali je ostao bez medalje. Ujedno je čestitao svojim takmičarima na novom uspjehu, ali ističe da nema vremena za slavlje i odmor, te da nastavljaju sa napornim treninzima jer su u narednom periodu brojna i značajna takmičenja. Trener Kolaković je posebno  napomenemo da je na ovom velikom sportskom događaju pravdu dijelio sudija Sanjanin Abdel Sawanda što je veliko priznanje za JK „Sana“ , ali i grad Sanski Most.

Judaši JK “Sanski Most” osvojili po dvije zlatne i srebrene medalje

U Sarajevu  je održan Međunarodni judo turnir “BiH and Nippon 2024“ na kojem je  JK „Sanski Most nastupio sa sedam takmičara u kategoriji djece. Nekima od njih je ovo bilo prvo takmičenje, a osvojili su četiri medalje.

Zlatne medalje su osvojili Sumea Jakupović i Sarah Okanović, a srebrne Farah Imširević  i Una Miljević. Također su  Adel Habibović, Bilal Demirača i Sara Demirača na takmičenju podnijeli najveći teret jer su imali u svojim kategorijama više od 10 takmičara i pokazali su izuzetnu hrabrost. Bilal i Sara su imali prvo takmičenje, vidjeli smo gdje imamo greške i idemo samo naprijed da ih ispravimo, dok je Adel  došao čak i do 5. mjesta, istakla je trenerica JK “Sane”.

Klub je učestvovao i na nedavno održanom Državnom judo prvenstvu za mlađe seniore U-23. Juniorka ovog kluba Ena Bašić je osvojila treće mjesto i plasirala se na Balkansko prvenstvo koje će biti održano na Kosovu.

E. Alagić

Objavio: usn krajina