18/06/2024

ATLETSKI KLUB ”BIHAĆ”: Uspješno odrađene utrke u Banjoj Luci, Sarajevu i Rogatici

Objavljeno: 17-05-2024 | 08:28

ATLETSKI KLUB ”BIHAĆ”: Uspješno odrađene utrke u Banjoj Luci, Sarajevu i Rogatici

Članovi Atletskog kluba “Bihać” proteklog vikenda učestvovali su na tri takmičenja u BiH. Sa svojim atletičarima nastupili su u Banjoj Luci, Sarajevu i Rogatici. Prvo su seniori i cicibani AK “Bihać” tačnije tri takmičara učestvovali na 4.Međunarodnom atletskom mitingu pod nazivom “Trofej Banje Luke” i memorijal “Tijana Gligić Kosić”.

Nastup u seniorskoj konkurenciji zabilježili su Fadil Komić, Enver Alijagić i Dženana Mušić koji su se takmičili u disciplini 1.500 metara. Pored seniorske kategorije nastup u Banjoj Luci zabilježila su i tri mlada atletičara koji su nastupili u kategoriji “Ciciban” i to Dženan Nuspahić, Vedad Vikić i Lamija Mehdin. U jakoj konkurenciji gdje su učestvovali takmičari iz velikog broja klubova iz BiH i Srbije, takmičari Atletskog kluba “Bihać” su ostvarili zapažene rezultate. Uspjeli su osvojiti dvije medalje u utrci na 100 metara “Ciciban”, imali su zapažen nastup i osvojili dvije medalje.

Prvo mjesto i zlatnu medalju u utrci na 100 metara osvojio je Dženan Nuspahić sa rezultatom 14:43, dok je drugo mjesto i srebrenu medalju osvojila Lamija Mehdin. Dan poslije članovi kluba otputovali su u Sarajevo, gdje su zajedno sa svojim trenerom Enverom Hodžabegovićem i Dženanom Nuspahićem nastavili svoju takmičarsku turneju. Sa svojim takmičarima učestvovali su na “Sarajevo Marathonu” gdje su uspješno istrčali u zavidnom vremenu utrku od pet kilometara od Vijećnice-Čengić Vile. Član AK “Bihać”, Dženan Nuspahić na ovom takmičenju bio jedan od najmlađih učesnika maratona koji je brojao nekoliko hiljada učesnika iz Evrope. Pored mladog Nuspahića u Sarajevu su nastupili i Asmir Islamović i Rifet Ćehić.

Nakon istrčanog maratona u Sarajevu, ekipa AK “Bihać” putuje u Rogaticu gdje je održano Državno prvenstvo u atletici za dječake i djevojčice uzrasta 2009. i mlađi. Atletski klub “Bihać” na državnom prvenstu predstavljali su Džana Hodžabegović u disciplini 2.000 metara, Jasmina Nuspahić, Najla Nuspahić, Emina Veladžić i Faris Hodžić u disciplini 100 i 300 metara i discipline štafeta 4×4 na 100 metara koja je održana na kraju takmičarskog dana, gdje su mladi Bišćani zauzeli odlično četvrto mjesto. U jakoj konkurenciji 36 prijavljenih takmičara iz cijele BiH najbolji rezultat za AK “Bihać” ostvarila je Jasmina Nuspahić zauzevši šesto mjesto u disciplini 100 metara i peto mjesto u disciplini 300 metara popravivši svoj lični i klupski rekord. I ostali takmičari zabilježili su dobre nastupe, a takmičenje im je svakako podstrek za budući rad i nastupe koji ih očekuju. Trener Enver Hodžabegović zadovoljan je nastupom svojih takmičara na sva tri održana takmičenja proteklog vikenda.

Objavio: usn krajina