21/07/2024

ATLETSKI KLUB “KRAJIŠNIK” VELIKA KLADUŠA ODLIČAN NA DVORANSKOM MITINGU U ZAGREBU: Ermin Beganović ostvario seniorski dvoranski rekord na 600 metara

Objavljeno: 29-02-2024 | 09:55

ATLETSKI KLUB “KRAJIŠNIK” VELIKA KLADUŠA ODLIČAN NA DVORANSKOM MITINGU U ZAGREBU: Ermin Beganović ostvario seniorski dvoranski rekord na 600 metara

Proteklog vikenda u Atletskoj dvorani  u Zagrebu u organizaciji Atletskog kluba “Dinamo” Zrinjevac održan seniorski atletski miting na kome je još jednom ove sezone trijumfalno i rekordno nastupio Ermin Beganović, najbolji atletičar AK “Krajišnik” Velika Kladuša. Odličan nastup zabilježio je i njegov klupski kolega Muhamed Dizdarević, ovog puta u disciplini 600 metara. Ermin je u odličnoj izvedbi, taktički izvanredno odrađenoj utrci za preko dvije sekunde srušio dosadašnji seniorski rekord/najbrže vrijeme u historiji BiH u ovoj disciplini koje sada iznosi 1:21,36 te je značajno napredovao prema magičnoj brojci za kategoriju juniora od 1.000 bodova na svjetskim atletskim tablicama, trenutno je na 960, što trenutno nema niti jedan atletičar njegovog godišta u BiH.

Pored seniorskog rekorda Ermin je za skoro tri sekunde popravio svoj vlastiti juniorski rekord te će s obzirom da je po uzrastu još skoro dvije godine junior svakako biti prilike da to učini još koji put. Ovo je druga disciplina u kojoj je Ermin ove godine istrčao najbrže vrijeme u historiji BiH u dvorani za seniore. Vjerujemo da bi rezultat ove utrke bio još i daleko brži da pred samo takmičenje članovi AK “Krajišnik” Ermin Beganović i Harun Hušidić zajedno sa svojim trenerom nisu imali za obavezu provesti dva dana u putu kako bi obavili potrebne radnje pri izdavanju sportske vize od strane Velike Britanije. Ukoliko nam bude odobrena viza ovaj dvojac nastupit će 10.marta 2024. godine na Manchester Indoor Open u disciplini 600 metara na poziv  organizatora ovog velikog takmičenja što će, nadamo se biti prilika za završetak dvoranske sezone uz još jedan napad na seniorski i juniorski rekord u ovoj discipline što je rezultat vrijedan pažnje.

Odličan završetak dvoranske sezone, a mladog atletičara iz Velike Kladuše očekuje odmor te pripreme za sezonu na otvorenom gdje će glavni fokus biti na lovu norme za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u uugustu u Limi, glavnom gradu Perua. Odličan rezultat u Zagrebu ostvario je i Muhamed Dizdarević koji je svoj lični rekord popravio za više od pet sekundi te sa time najavio odličnu sezonu na otvorenom.

Objavio: usn krajina