17/06/2024

BALKANSKO PRVENSTVO U KICKBOXINGU U CRNOJ GORI: Sveukupni pobjednik reprezentacija Bosne i Hercegovine

Objavljeno: 07-06-2024 | 09:32

BALKANSKO PRVENSTVO U KICKBOXINGU U CRNOJ GORI: Sveukupni pobjednik reprezentacija Bosne i Hercegovine

U Crnoj Gori je proteklog vikenda održano 17. Balkansko prvenstvo u kickboxingu za djecu, kadete, juniore i seniore u više disciplina. Nastup je zabilježilo osam zemalja. Ukupno je nastupilo 198 takmičara i to iz BiH 68, Albanije 16, Bugarske 20, Kosova 17, Crne Gore 18, Sjeverne Makedonije 34, Srbije 24 i Turske 10. Najbrojnija reprezentacija BiH je osvojila i prvo mjesto. Reprezentacija BiH osvojila je ukupno 70 medalja od čega 27 zlatnih, 30 srebrenih i 13 brončanih. Reprezentacija Srbije je na drugom mjestu dok je treće mjesto osvojila reprezentacija Sjeverne Makedonije. Na takmičenju u Crnoj Gori u sklopu reprezentacije BiH nastupili su i takmičari klubova iz USK-a.

Četiri prvaka Balkana za KBS “ZINO” Bihać

Takmičari KBS “Zino” u sklopu reprezentacije na Balkanskom prvenstvu ostvarili su zapažene rezultate. Osvojili su četiri titule balkanskih prvaka te dva pehara za najbolje takmičare. Osvojeno je sedam medalja od čega četiri zlatne, dvije srebrene i jedna brončana. Zlatne medalje osvojili su Ines Ćatić, PF, sK -50kg, Adna Ramakić, PF, sK -65 kg, Ajna Ramić, PF, J -55 kg, Emin Đerahović , PF, mK – 47 kg. Pehare za najbolje takmičare osvojili su Ines Ćatić – najbolja starija kadetkinja (muška i ženska konkurencija) i Emin Đerahović- najbolji mlađi kadet (muška i ženska konkurencija). Druga mjesta i srebrene medalje osvojili su Šejma Đerahović, PF, mK – 42 kg i Harun Čelebić, PF, mK – 37 kg. Takmičenje sa osvojenom brončanom medaljom završio je Imran Karabegović, KL, sK, – 57 kg. Najmlađi takmicar- reprezentativac Benjamin Čelebić u kategoriji djece PF- 27 kg nije imao protivnika.

Dvije zlatne medalje za takmičare KBC “Bihać”

KBC “Bihać” na Balkanskom prvenstvu predstavio se sa tri borca koje su pratili treneri Veldin Halilović i Zijad Halilović. Takmičari ovog kluba osvojili su četiri medalje od kojih dvije zlatne, jednu srebrenu i jednu brončanu. Zlatne medalje osvojili su Dino Čustović (pointfight- stariji kadeti – 37kg) pobjedivši Petra Archunova (Bugarska) i Elvin Šomić (kicklight- stariji kadeti +69kg) savladavši Zefia Valentina iz Albanije. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Dino Čustović u kicklight-stariji kadeti u kategoriji -37kg, dok je brončanu medalju osvojio Mak Čustović u pointfight, junior u kategoriji -63 kg.

KBS “Ljutoč-Orašac” po dvije zlatne i srebrene, te brončana medalja

KBS “Ljutoč –Orašac” na Balkanskom prvenstvu u sklopu reprezentacije imao je pet svojih boraca. Takmičari ovog kluba osvojili su pet medalja od čega dvije zlatne, dvije srebrene i jednu brončanu. Zlatne medalje osvojili su Adelisa Hrnjica, kick light, – 50 kg, savladavši Tankicu Kočevu iz Sjeverne Makedonije i Dalila Šehić, kick light u kategoriji -65 kg savladavši Ivanu Radić iz reprezentacije BiH. Srebrenu medalju i druga mjesta osvojile su Lejla Zulić u kick light, u kategoriji – 70 kg i Orhan Bajbutović, kick light u kategoriji – 74 kg. Brončanu medalju osvojio je Erman Šehić, kick light u kategoriji – 47kg.

Zlatna Adna Midžić iz KBV “Kurto” Bihać

KBV “Kurto” iz Bihaća u sklopu reprezentacije predstavio se sa svoja četiri takmičara. Klub je osvojio četiri medalje od kojih jednu zlatnu, dvije srebrene i jednu brončanu. Prvo mjesto i naslov prvakinje Balkana osvojila je Adna Midžić, kick light, juniorke, + 70 kg, potvrdivši odlične rezultate sa evropskog kupa i državnog prvenstva. Takmičar Imran Imširović je u poražen u finalnoj borbi u Low kicku u kategoriji – 71 kg, od Jovana Stevanovića (Srbija) te je osvojio srebrenu medalju. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Davud Velić u kick lightu u kategoriji – 79 kg. Poražen je od Ejupija Fatlind (Kosovo). Nedim Malkoč je na Balkanskom prvenstvu u svojoj kategoriji imao pet protivnika u light contact u kategoriji – 75 kg. U polufinalnom meču je izgubio od Silvija Mirovskog (Sjeverna Makedonija) te je takmičenje završio kao trećeplasirani sa osvojenom brončanom medaljom.

Medalje za takmičare iz Sanskog Mosta, Bužima i Bosanske Krupe

U skopu reprezentacije nastup su zabilježili i takmičari klubova iz Sanskog Mosta, Bužima i Bosanske Krupe. Takmičari KBV “Galaja” Sanski Most imali su dva takmičara, koji su osvojili jednu zlatnu i jednu brončanu medalju. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Hanan Avdić kick light u kategoriji – 63 kg. Takmičar Mensur Razić osvojio je treće mjesto i brončanu medalju u kick lightu u kategoriji – 37 kg. Takmičar KBS “Gazija” Bužim Mehmed Krupić osvojio je zlatnu medalju u pointfightingu u kategoriji – 69 kg savladavši Ivayla Ivanova iz Bugarske. Dva takmičara iz KBS “Serhat” iz Bosanske Krupe osvojili su dvije srebrene medalje. Takmičarka Sara Kišmetović u pointfightingu u kategoriji – 65 kg i Edi Jusić, u kick lightu u kategoriji – 63 kg.Balkansko prvenstvo je za reprezentativce BiH bila svojevrsna provjera za nastup na svjetskom i evropskom prvenstvu.
E. Alagić

Objavio: usn krajina