17/06/2024

BICIKLIJADA “STAZAMA RIJEKE UNE”: Start u nedjelju sa Gradskog trga u Bihaću

Objavljeno: 07-06-2024 | 09:15

BICIKLIJADA “STAZAMA RIJEKE UNE”: Start u nedjelju sa Gradskog trga u Bihaću

Sve je spremno za nedjelju, 09. juna kada će se povodom obilježavanja Dana rijeke Une, u organizaciji Nacionalnog parka “Una”, Brdsko biciklističkog kluba “Daj krug” i Unskih smaragda u Bihaću održati 10. Biciklijada ‘’Stazama rijeke Une’’. Biciklijada i ove godine ide kroz jedinstveni Nacionalni park “Una”.

Okupljanje učesnika za ovogodišnju 10. Biciklijadu zakazano je za nedjelju, 9.juna do 09:00 sati na Gradskom trgu u Bihaću. Prema planu rute biciklijada kreće sa Gradskog trga u Bihaću i ide Golubić – Ripač, gdje je planirana prva okrepa. Druga etapa ide uz Ripački klanac – Gorjevac gdje je planirana druga okrepa na ulazu u NP “Una”. Dalje biciklisti idu put Loskuna prema Štrbačkom buku. Predviđeni dolazak biciklista na Štrbački buk – perjanicu Nacionalnog parka “Una” je oko 12:30 sati, kad će biti upriličeno posluživanje ručka uz pauzu do 13:30 sati. Biciklisti nakon odmora kreću dalje prema putu Ćelije – Ćukovi – Duliba – Gorjevac i stižu u Račić. U Račiću će biti upriličeno druženje uz osvježenje i zakusku. Planirani dolazak u Račić- Japodske otoke je oko 16:00 sati.

Biciklijadu osigurava šest pilota, a svi biciklisti su obavezni imati zaštitnu kacigu te ponijeti sa sobom rezervnu gumu ili pribor za krpanje. Učešće na biciklijadi se “ne plaća”, a organizator je za sve akreditovane učesnike osigurao okrepu i ručak.

Objavio: usn krajina