21/05/2024

BOSANSKA KRUPA DOMAĆIN KONFERENCIJE: “Snaga žene”

Objavljeno: 10-05-2024 | 07:44

BOSANSKA KRUPA DOMAĆIN KONFERENCIJE: “Snaga žene”

Tradicionalna konferencija Udruženja „Uje­dinjene žene“ ovog vikenda u Bosanskoj Krupi kao i svake godine okupit će veliki broj snažnih, uspješnih i divnih žena iz čitave Bosne i Hercegovine i dijaspore. Ovaj inspirativan događaj posvećen je osnaživanju i slavljenju žene, stavljajući u fokus ženu iz različitih sfera života, rada, djelovanja i geogra­fske pripadnosti, ins­pi­­rišući i dajući motivaciju svima onima koji budu dio ovog druženja.

Konferencija „Snaga žene“ trajat će od 10. do 12. maja. Centralni dio bit će održan u subotu, 11. maja od 11 sati u Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi.
I ove godine vrijedne čla­nice Udruženja „Ujedi­njene žene“ obećavaju dan ispunjen pronicljivim diskusijama, smi­slenim pričama o plano­vima, radu i aktivizmu, te zajedni­čkom vizijom za svjetliju bu­dućnost.

Pokrovitelj konferencije je Grad Bosanska Krupa sa gradonačelnikom Arminom Halitovićem koji će i otvoriti ovogodišnju konferenciju.
Bit će to eksplozija pozitivne energije, radosti, smijeha i ljubavi kao i svake godine. Konferencija je otvo­renog tipa. Svaka djevojka i žena je dobrodošla, kaže predsjednica Udruženja “Uje­di­njene žene” dr. sc. Jasna Hamzabegović i ističe da u prijavama već imaju više od 200 žena iz BiH, ali i drugih zemalja – Srbije, Švicarske, Italije, Sjeverne Makedonije, Švedske i Hrvatske.

Iz Bosne i Hercegovine naše članice i gošće dolaze iz Sarajeva, Kladnja, Janje, Sre­brenika, Gračanice, Sa­nskog Mosta, Bihaća, Ca­zina, Prnja­vora, Bugojna, Tuzle, Prije­dora, Velike Kladuše, Zenice i Bosanske Krupe, ističe Hamzabegović.

Konferencija “Snaga žene” ima za cilj da pruži platformu za žene iz zemlje i dijaspore da se okupe i povežu, da razmjenjuju iskustva i inspirišu jedna drugu ka ličnom i profesionalnom razvoju.

Tekst objavljen u okviru projekta „ Za pro­speritetniji Unsko-sanski kanton“ koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona.

Objavio: usn krajina