Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

“BOSNA OPEN 2024” U SARAJEVU: Učestvovalo šest krajiških karate klubova

Objavljeno: 15-03-2024 | 09:07

“BOSNA OPEN 2024” U SARAJEVU: Učestvovalo šest krajiških karate klubova

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan Karate turnir “18. Bosna Open 2024”. Ovo je po mnogima jedan od najmasovnijih i najjačih turnira u BiH za djecu kadete junior iseniore. Na ovogodišnjem turniru nastupilo je oko 1.500 takmičara iz osam zemalja. Iz Unsko-sanskog kantonana takmičenju u Sarajevu predstavilo se šest klubova i to KK “Bihać”, KK “Jion”iz Bihaća, KBS “5.11.BK”iz BosanskeKrupe, KK “Feniks”Bosanska Krupa, KK “Cazin”, KK “Hurije”Sanski Most.

Nastup je zabilježio i Karate klub “Bihać” sa svojim takmičarima. U jakoj konkurenciji kvalitetnih takmičara Bihać je uspio osvojiti dvije brončane medalje i to Halid Bulić i Edin Alagić u svojim kategorijama. Kao treneri u Sarajevu su boravili Nijaz Muslić i Edin Muslić, koji su zadovoljni nastupom karataša Bihaća.

Nastup je zabilježio i KK “Jion Peb”iz Bihaća, koji se predstavio sa svojih šest takmičara. Iman Durdžić osvojila je srebrenu medalu u katama za juniorke, dok je brončanu medalju osvojila u katama za seniorke. Takmičarka Sara Talić osvojila je zlatnu medalju borbe djevojčice – 45 kg.Karate klub“KBS 5.11.”Bosanska Krupa predstavio se sa dva takmičara koji su osvojili dvije brončane medalje. Takmičar Alem Veladžić  u katamakadetii Faris Ramić u katama juniori.

Karate klub “Feniks”iz Bosanske Krupe osvojio je dvije srebrene medalje i to Adin Musić nastupajući u katama kadeti i katama juniori. Takmičar Karate kluba “Cazin”, Amil Rizvić osvojio je brončanu medalju u borbama U-21. Hurije iz Sanskog Mosta predstavili su se sa devet takmičara. Jednu brončanu medalju uspio je u svom nastupu osvojiti Elvin Islamčević u kategoriji borbe dječaci.

Objavio: usn krajina