21/05/2024

BOSNIENFREUNDE: Dugogodišnji prijatelji i partneri

Objavljeno: 10-03-2023 | 10:17

BOSNIENFREUNDE: Dugogodišnji prijatelji i partneri

Gradonačelnik Elvedin Sedić ugostio je predstavnike organizacije “Bosnienfreunde” iz njemačkog Hamma. Riječ je o organizaciji koja od 1995. godine realizira razne projekte podrške lokalnim organizacijama i institucijama.

“Bosnienfreunde” je jedan od dugogodišnjih partnera Vatrogasne službe Grada Bihaća, čiji se kapaciteti kontinuirano jačaju brojnim donacijama vozila i vatrogasne opreme. Ovoga puta povod posjete Bihaću je donacija u vidu specijalnih vatrogasnih odijela u vrijednosti od oko 20.000 KM.

Ostali projekti koji su u proteklom periodu realizirani su u partnerstvu s Udruženjem “Radost druženja”, Centrom “Krak”, Omladinskim fudbalskim klubom “Bihać”, Umjetničkom školom, Domom zdravlja Bihać, vrtićima, itd.

– Zahvalni smo našim prijateljima iz “Bosnienfreunde” koji decenijama realiziraju brojne projekte u Bihaću za dobrobit lokalne zajednice, ali i kontakt i prijateljstvo koje održavaju sa našim udruženjima i institucijama, kao i razmjenu iskustava na mnogim područjima, poručio je Sedić.

Objavio: usn krajina