17/06/2024

ČERGE PASA LUTALICA SLOBODNO TUMARAJU VELIKIM LUGOM: Mještani strahuju za svoju i sigurnost svoje djece

Objavljeno: 28-02-2023 | 13:42

ČERGE PASA LUTALICA SLOBODNO TUMARAJU VELIKIM LUGOM: Mještani strahuju za svoju i sigurnost svoje djece

– Trenutno ih, tvrde mještani ima oko 50-ak, lutaju naseljem gladni i opasni

Mještani bihaćkog naselja Veliki Lug suočavaju se sa problemom gomilanja pasa lutalica koje, tvrde, neko tokom noći dovozi i ostavlja u ovu mjesnu zajednicu. Trenutno ih, tvrde mještani ima oko 50-ak, lutaju naseljem gladni i opasni.  Mnogi strahuju za sigurnost svoje djece i plaše se napada čopora koji mogu kobno završiti.

 – Djeca vikendom ne mogu sigurno ići u mekteb zbog stalnog prisustva pasa lutalica kod stadiona i džamije. Prije nekoliko dana su ušli u šehidsko spomen-obilježe i mokrili unutra, a često spavaju tu. Malo koja ulica da ima u našoj mjesnoj zajednici, da se može slobodno prošetati a da vas ne napadnu dva-tri psa. Nekoliko puta je dolazio Komrad na poziv građana, ali oni se ne trude da ih uhvate, samo se provozaju, napisao je na društvenim mrežama Huska Kasić, mještanin Velikog Luga.

Ko je odgovoran?

Alen Čelebić je također mještanin ove mjesne zajednice, koji strahuje za sigurnost svoje djece.

 – Dolazim da počistim snijeg pored puta, nailazi grupa tih pasa, potjeram ih a dvojica se vrate i počnu lajati na mene. Kreću prema meni i ostali. Sreća pa sam imao lopatu i sreća pa dijete nije naišlo kao što moj mali zna proći do majke. Stvarno sramota, ima ih sve više i više, napisao je Alen Čelebić u jednom od komentara na društvenim mrežama.

Mještani se pitaju zašto se nadležni organi od lokalnih do gradskih, neodgovorno odnose prema ovom problemu i je li potrebno da se desi nesreća, da nečije dijete nastrada, bude napadnuto od ovih čergi pasa lutalica, koji u potrazi za hranom i mjestom za boravak, ne biraju potencijalne žrtve svojih napada?

F. Vojić

Objavio: usn krajina