18/05/2024

DRŽAVNO PRVENSTVO U JUDU: Elma Poprženović prvakinja, Džan Durak brončani

Objavljeno: 12-05-2023 | 08:52

DRŽAVNO PRVENSTVO U JUDU: Elma Poprženović prvakinja, Džan Durak brončani

Takmičari dva judo kluba iz Bihaća u Zvorniku učestvovali su na Judo prvenstvu BiH za juniore i mlađe kadete U-15 na kojima su ostvarili zapažene rezultate. Judo klub “Una” učestvovao je na prvenstvu BiH za juniore gdje su takmičari ovog kluba u jakoj konkurenciji klubova iz cijele BiH osvojili četiri medalje od kojih jednu zlatnu, jednu srebrenu i dvije brončane. Najbolji rezultat ostvarila je Elma Poprženović u kategoriji do 70 kg koja je osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje BiH za juniorke.

Dobar nastup zabilježio je i Almin Halilagić koji je u kategoriji preko 100 kg osvojio drugo mjesto i srebrenu medalju, dok su Hana Midžić u kategoriji do 52 kg i Mirza Džaferović u kategoriji do 100 kg osvojili treća mjesta i brončane medalje.

Nastup na Prvenstvu BiH za mlađe kadete U-15 zabilježili su takmičari Judo kluba “Sakura” iz Bihaća. Takmičar ovog kluba Džan Durak  je sa četri pobjede i jednim porazom u kategoriji do 50 kg, osvojio treće mjesto i brončanu medalju. Sa osvojenom brončanom medaljom, Džan je ostvario normu, za nastup na Prvenstvu Balkana.

Objavio: usn krajina