25/06/2024

FEDERALNO MINISTARSTVO ZA PITANJA BORACA I INVALIDA ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA: Uručeni ključevi automobila ratnim vojnim invalidima 100 posto prve grupe

Objavljeno: 18-10-2023 | 09:27

FEDERALNO MINISTARSTVO ZA PITANJA BORACA I INVALIDA ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA: Uručeni ključevi automobila ratnim vojnim invalidima 100 posto prve grupe

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata saopćilo je da su uručeni ključevi automobila ratnim vojnim invalidima 100 prve grupe sa područja Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, te da će u narednim danima biti uručeni i u preostalim kantonima.

U ovogodišnjem Budžetu Federacije BiH osigurana su sredstva za nabavku 50 automobila, u ukupnom iznosu od 1.500.000 KM

– Ovaj program nabavke vozila je nastavak pružanja podrške ratnim vojnim invalidima 100 posto prve grupe s ciljem poboljšanja uslova njihovog života, te je, uprkos smanjenju finansijskih sredstava, ova budžetska pozicija ostala ista. Inače, riječ je o nastavku aktivnosti Vlade Federacije BiH putem Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u osiguranju automobila najugroženijim kategorijama RVI, navode iz Federalnog ministarstva.

Od 2015. godine Vlada FBiH je putem resornog ministarstva osigurala nabavku 540 automobila za RVI 100 posto prve grupe, za što je iz Budžeta FBiH izdvojeno više od 14 miliona KM.

– Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata će i ubuduće činiti sve kako bi pomoglo najosjetljivijoj kategoriji društva, koja je u najtežim trenucima za našu domovinu dala nesebičan doprinos, saopćeno je iz Ministarstva.

Objavio: usn krajina