21/05/2024

FUTSAL: EKIPA IZ CAZINA NOVI PREMIJERLIGAŠ BiH: Bubamara u dvomeču protiv Tešnja izborila plasman u državnu elitu

Objavljeno: 26-04-2024 | 07:47

FUTSAL: EKIPA IZ CAZINA NOVI PREMIJERLIGAŠ BiH: Bubamara u dvomeču protiv Tešnja izborila plasman u državnu elitu

MNK “Bubamara” Cazin novi je premijerligaš u futsalutako da će Cazin odnarednesezoneimatijošjednogčlanaPremijerligenakonrukometašicaKrajine.Bubamara je suepriorno do plasmana u društvonajboljihbh. futsaladošlasavladavši u finaluekipuTešnja u dva susreta s ukupnim rezultatom 26:3, čime su svakako pokazali da su spremni za elitno futsal društvo u BiH.

Nakonšto su u prvom susretu u Cazinu, pred punom dvoranom deklasirali ekipu Tešnja te slavili rezultatom16:1, Bubamara je bila ubjedljiva i u revanšu u Tešnju. Na gostovanju je Bubamara ponovno pokazala da je kvalitetnija. Slavila je zasluženu pobjedu rezultatom 10:2, i s konačnih 26:3 potvrdila ostvarenje zacrtanog cilja na početku sezone, kao i plasman u Premijerligu BiH.

U revanšu u Tešnju, rastrčani Elmin Prošić postigao je četiri pogotka, dok su po dva puta pogađali Sejad Ibrišimović i Sabahudin Petak. U listu strijelaca upisni su i Almedin Bundavica i Izudin Kličić za konačnih 10:2 u korist Bubamare.

Dva pogotka za domaćina postigao je Nermin Gazibegović. Dominaciju u Prvoj ligi FBiH, kao i u završnici play offa nisu pokazali samo igrači Bubamare, nego i njihovi vjerni navijači koji su oborili sve rekorde po posjećenosti utakmica kada njihov tim igra, što će se zasigurno nastavitii u ovogodišnjem debitantskom nastupu u Premijer futsal ligi BiH.

Objavio: usn krajina