14/07/2024

GRADONAČELNIK SEDIĆ POSJETIO JP „RTV BIHAĆ“: U novim, opremljenim prostorijama, uz izmirena zaostala lična primanja

Objavljeno: 28-11-2023 | 14:53

GRADONAČELNIK SEDIĆ POSJETIO JP „RTV BIHAĆ“: U novim, opremljenim prostorijama, uz izmirena zaostala lična primanja

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić i saradnici  posjetili su  uposlenike Javnog preduzeća “Radio-televizija Bihać”, koji su nedavno preselili u mnogo uslovniji radni prostor. Stara i neuslovna zgrada u Krupskoj ulici, zamijenjena je renoviranim i adekvatnijim prostorijama u Ulici 502. Viteške brigade.

 – Nakon samo nekoliko mjeseci od mog prvog sastanka sa direktorom JP “RTV Bihać”, uspjeli smo mogu slobodno reći privesti kraju jednu uspješnu priču. Pronašli smo mogućnost da nekadašnje neuslovne prostorije, zamijenimo potpuno novim. Posebno mi je drago zbog uposlenika, koji su konačno dobili uslove za rad kakve zaslužuju, kazao je gradonačelnik Sedić.

Direktor JP RTV Bihać Anel Kajtezović istakao je da je za uređenje novog radnog prostora izdvojeno 52. 000 KM.

 – Od tog iznosa, oko 15. 000 maraka izdvojeno je za nabavku modernije opreme, što nam je posebno drago. Grad Bihać nam je na raspolaganje stavio 40. 000 KM, a ostatak smo osigurali sami kroz vlastite prihode i sponzorstva. Ovo je u suštini bio vrlo dobar prostor, kojeg je trebalo samo prilagoditi potrebama medijske kuće. Također, zahvalnost ide i menadžmentu Javne ustanove Kulturni centar, s kojim je potpisan ugovor o korištenju prostorija,  rekao je Anel Kajtezović,  direktor JP “RTV Bihać”.

Također, Gradska uprava Bihać u proteklom periodu financijski je podržala i angažman i ogromne napore mendžmenta preduzeća, te pomogla izmirenje dugogodišnjih dugovanja uposlenicima.

 – Radio Bihać, odnosno Radio-televizija Bihać zaslužuje mnogo više pažnje i mislim da smo mi to u samo nekoliko mjeseci pokazali, pridajući pažnju uslovima za rad, ali i rješavanju pitanja dugovanja uposlenicima. U saradnji sa direktorom preduzeća, omogućili smo sustizanje svih zaostalih ličnih primanja. Naravno, time se ne trebamo hvaliti, to je sasvim normalno, ali bitno je da ti ljudi sada ne moraju strahovati za platu koja je redovna, rekao je bihaćki gradonačelnik.

Direktor Kajtezović dodao je kako je u proteklih godinu i po dana izmireno više od polovine ukupnih dugovanja JP “RTV Bihać”, uključujući pet zaostalih plata uposlenicima. Naglašeno je da se u tome uspjelo, osim uz pomoć Gradske uprave Bihać, maksimalnim angažmanom menadžmenta i uposlenika, odnosno realizacijom nekoliko vrlo važnih projekata.

Objavio: usn krajina