18/06/2024

JUDO: Novi uspjesi klubova iz Bihaća

Objavljeno: 10-03-2023 | 09:30

JUDO: Novi uspjesi klubova iz Bihaća

U Mostaru je održano Prvenstvo BiH u judu za seniore i poletarce na kojem su nastup sa osvojenim medaljama zabilježili i takmičari tri kluba iz Bihaća i to: JK  “Una” u seniorskoj konkurenciji i JK “Sakura” i JK “Ippon” u konkurenciji polertaraca.

Judo klub “Una”  predstavio se sa dvije takmičarke koje su uspjele osvojiti i dvije brončane medalje u konkurenciji seniorki. Iako juniorke, Bišćanke su osvojile medalje u konkurenciji seniorki. Takmičarka Hana Midžić brončanu medalju osvojila je u kategoriji do 52 kg, dok je drugu broncu osvojila Elma Poprženović u kategoriji do 70 kg.

U konkurenciji poletaraca dobar nastup zabilježili su takmičari JK “Sakura” koji su uspjeli osvojiti dvije brončane medalje u konkurenciji djeca do 11 godina. Brončanim medaljama okitile su se Nejla Mešić i Azra Busuladžić.

Na Prvenstvu BiH u konkurenciji poletaraca nastup su zabilježila i dva takmičara JK “Ippon”.Klub su predstavljala dva brata Anes i Arnes Bejtić. Treće mjesto i brončanu medalju osvojio je Anes Bejtić koji je ostvario pet pobjeda i samo jedan poraz, te je zasigurno jedan od najvećih talenata u BiH, kako je istakao Harun Sadiković, trener dodavši da  još bolje rezultate očekuju u narednim takmičenjima.

Objavio: usn krajina