21/05/2024

KARATE: Na takmičenju u Ključu najbolja velikokladuška “Regeneracija“

Objavljeno: 17-03-2023 | 09:08

KARATE: Na takmičenju u Ključu najbolja velikokladuška “Regeneracija“

Proteklog vikenda u Ključu je održan Karate turnir  “Ključ Open 2023”. Nastup na turniru zabilježio je 21 klub iz BiH sa ukupno 300 takmičara. Pored klubova iz Unsko-sanskog kantona na takmičenju su nastupili i klubovi iz Banje Luke, Viteza i Bugojna. Najbolji rezultat ostvario je Karate klub “Regeneracija” iz Velike Kladuše koji su sveukupni pobjednici. 

Kladušani su u različitim kategorijama u borbama i katama osvojili ukupno 66 medalja od čega 20 zlatnih, 24 srebrene i 22 brončane. Takmičar ovog kluba Elmin Miskić, proglašen je za najuspješnijeg takmičara turnira. U Top 10 takmičara turnira izabrani su Elmin Miskić, Adnan Šakinović, Taris Beganović, Eda Dizdarević, Danis Pajazetović, Amar Šabanagić, Nidal Štulanović (KK “Regeneracija” Velika Kladuša), Džana Zukanović, Ema Medanović (KK Ključ), Eman Jušić (Budo Cazin).

Drugo mjesto osvojio je klub domaćin KK “Ključ”, čiji su takmičari uspjeli osvojiti ukupno 38 medalja od čega 10 zlatnih, devet srebrenih i 19 brončanih. Treće mjesto u sveukupnom poretku osvojili su karatisti KK “Jion Peb” iz Bihaća koji su osvojili ukupno 20 medalja od čega devet zlatnih, tri srebrene i osam brončanih.  Četvrto mjesto osvojili su takmičari KK “Bihać” koji su se u Bihać vratili sa 22 osvojene medalje od čega četiri zlatne, osam srebrenih i 10 brončanih medalja.

Karate klub “Budo” iz Cazina takmičenje je završio na petoj poziciji sa osvojenih ukupno 12 medalja od čega sedam zlatnih, četiri srebrene i jedna brončana. U konačnom plasmanu slijede Bušido Banja Luka, Hurije Sanski Most, Cazin, Castra Banja Luka, Ipon Vitez, Unski Tigar Bihać, Feniks Bosanska Krupa, Omladinac Ključ, Iskra Bugojno, Mladost Bosanski Petrovac, Fudokan Velika Kladuša, Bužim, Tigar Velika Kladuša, Futura Bugojno, KBS 511. Bosanska Krupa, Krajina Shotokan Cazin.

Objavio: usn krajina