Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

KBS “ZINO” BIHAĆ ODLIČAN U ZAGREBU: Amil Tutić osvojio Evropski kup

Objavljeno: 23-02-2024 | 09:07

KBS “ZINO” BIHAĆ ODLIČAN U ZAGREBU: Amil Tutić osvojio Evropski kup

U Zagrebu je proteklog vikenda održan Evropski kickboxing kup “Zagreb Open 2024”. Na po mnogima  najvećem i najkvalitetnijem ovogodišnjem kickboxing takmičenju u Hrvatskoj, u zagrebačkoj Areni nastupilo je 1.627 boraca s 2.441 nastupom iz 267 tima pristiglih iz 30 evropskih zemalja. 

Nastup na ovoj velikoj smotri kickboksera zabilježio je i KBS “Zino” iz Bihaća sa svojim takmičarima. Najbolji rezultat i naslov pobjednika Evropskog kupa u Zagrebu osvojio je Amil Tutić (KBS “Zino” Bihać) u seniorskoj konkurenciji disciplina Low kick -81. Ovaj vrsni takmičar sa ovim je nastavio uspješnu seniorsku karijeru. Bišćanin je odradio četiri izvrsna meča, te ostvario četiri uvjerljive pobjede u tri dana turnira. Na putu do zlata Amil Tutić je u prvom meču 1/8 finala savladao predstavnika Moldavije. U ¼ finala uvjerljiv je bio protiv reprezentativca Slovenije. U polufinalnom susretu odradio je briljantnu borbu sa predstavnikom Hrvatske  (višestruki osvajač Evropskog kupa), koji je bio i favorit za osvajanje ovogodišnjeg naslova.

Nakon tri briljantne borbe Amil Tutić u finalu je radio borbu sa reprezentativcem Hrvatske, koji je bivši svjetski prvak ( Svjetsko prvenstvo u Turskoj). Nakon briljantne borbe Bišćanin je osvojio naslov pobjednika i osvajača KUP-a “Zagreb Open 2024” sa kojom je svakako potvrdio kvalitet i odličan rad u seniorskoj konkurenciji.

Otvoreni kup “Zagreb Open” za djecu osvojio Benjamin Čelebić

Takmičar KBS “Zino” Bihać, sedmogodišnji Benjamin Čelebić briljirao je u Zagrebu gdje je održan Otvoreni kup “Zagreb Open” za mlađe uzrasne kategorije. Mladi Čelebić je u  kategoriji djece, disciplina Point fighting -30 kg, ostvario četiri efektivne i uvjerljive pobjede de bez poraza osvojio naslov pobjednika.

Radi se o jako talentiranom dječaku, koji je u Zagrebu pokazao da je zasigurno velika nada sa kojom je potrebno raditi na putu do velikih sportskih rezultata.

Brončana medalja za Ermana Šehića iz KBS “Ljutoč–Orašac”

Nastup na Kupu u Zagrebu sa svoja tri borca u discipline kick light zabilježio je i KBS “Ljutoč- Orašac”. Klub su predstavljali Orhan Bajbutović, Emin Hrnjić i

Erman Šehić. Na ovom po mnogima jednom od najvećih takmičenja u WAKO kickboxingu mladi takmičari ovog kluba imali su kvalitetne mečeve, te su zasigurno stekli veliko iskustvo za daljnje nastupe.  Najbolji rezultat za klub ostvario je Emin Hrnjić u veoma jakoj konkurenciji osvojio broncu pobjedivši takmičara iz Hrvatske i borca iz Izraela. Zbog povrede polufinalni meč je morao predati te je takmičenje završio na trećem mjestu u disciplini Kick Light Stariji kadeti +69kg. Takmičari Orhan Bajbutović i Erman Šehić pored pruženi odlični borbi nisu uspjeli proći prvi krug takmičenja.

Objavio: usn krajina