17/06/2024

KICKBOKSING PRVENSTVO BiH- TREĆI DIO: Odlični rezultati klubova iz USK

Objavljeno: 24-05-2024 | 08:29

KICKBOKSING PRVENSTVO BiH- TREĆI DIO: Odlični rezultati klubova iz USK

U Sarajevu je održan treći dio Kickboxing prvenstva Bosne i Hercegovine. Takmičenje je održano u disciplinama Point fighting i Low kick. Nastup su zabilježila 42 kluba koji su se predstavili sa svojih 169 takmičara u dvije discipline.

Pet medalja za KBS “Tigar” Cazin

KBC “Tigar” iz Cazina na prvenstvu se predstavio sa pet takmičara koji su nastupili u disciplini Point fighting. U jakoj konkurenciji kickbokseri iz Cazina osvojili su pet medalja od čega dvije zlatne, dvije srebrene i jednu brončanu. Pored toga osvojen je i pehar za najuspješnijeg takmičara u konkurenciji mlađih kadeta kojeg je osvojio Seid Sejfović. Zlatne medalje osvojili su Seid Sejfović, PF mK u kategoriji – 32 kg i Emela Muzaferović, PF, sK u kategoriji -55 kg. Druga mjesta i srebrene medalje osvojili su Džan Ružnić, PF,sK -42 kg i Lemana Durdžić, PF, sK – 50 kg. Treće mjesto i bronzanu medalju osvojila je Iman Ružnić, PF, sK – 55 kg. Trener Bećo Durdžić zadovoljan je nastupom svojih takmičara na trećem dijelu prvenstva BiH.

KBS “Zino” Bihać proglašen sveukupnim pobjednikom u Point fightingu

Kickboxing klub “Zino” iz Bihaća na takmičenju u Sarajevu predstavio se sa svojih 12 takmičara u disciplini Point fighting. Odličnim nastupom mladi Bišćani uspjeli su osvojiti ukupno 12 medalja od čega 10 zlatnih i dvije srebrene. Tri takmičara ovog kluba dobili su i pehare za najbolje takmičare prvenstva. Za najbolju mlađu kadetkinju prvenstva proglašena je Nedžla Hamidović. Pehar za najbolju stariju kadetkinju osvojila je Ines Ćatić, dok je za najbolju juniorku proglašena Ajna Ramić. Na kraju prvenstva KBS “Zino” pononio je titulu sveukupnih pobjednika u Point fightingu u BiH.

Prvaci Bosne i Hercegovine za 2024. godinu u Point fightingu su Šejma Đerahović, mK -42 kg, Nedžla Hamidović, mK +47 kg, Sarah Hodžić, sK -46 kg, Ines Ćatić, sK -50 kg, Adna Ramakić, sK -60 kg, Ajna Ramakić, J -60 kg, Lamija Hamulić, J-70 kg, Benjamin Čelebić, dječaci -27 kg, Harun Čelebić, mK -42 kg, Emin Đerahović, mK -47 kg. Druga mjesta i srebrene medalje osvojili su Azra Husić, mK -32 kg i Imran Karabegović, sK -57 kg. Trener Senad Ćatić čestitao je svim takmičarima na odrađenim vrhunskim borbama i ostvarenim rezultatima na trećem dijelu Kickboxing prvenstva BiH.

KBC “Bihać” osvojio pet zlatnih, tri srebrene i jednu brončanu medalju

Takmičenje je uz odlične nastupe zabilježio i KBC “Bihać” koji se predstavio sa svojih devet takmičara koji su nastupali u disciplini Point fighting. Osvojeno je ukupno devet medalja od kojih pet zlatnih, tri srebrene i jedna brončana. Dva takmičara ovog kluba osvojili su pehare za najuspješnije takmičare. Za najuspješnijeg starijeg kadeta pehar je dobio Dino Ćustović, dok je za najuspješnijeg juniora prvenstva proglašen Mak Čustović. Naslove prvaka BiH uz osvojene zlatne medalje u Point fightingu osvojili su Ajša Zulić, mlađa kadetkinja PF -28 kg, Džana Burzić, mlađa kadetkinja PF -47 kg, Dino Čustović, stariji kadet PF -37 kg, Mak Čustović, junior PF -63 kg, Elvin Šomić, stariji kadet PF +69 kg. Druga mjesta i srebrene medalje osvojili su Ismedina Kurtović, starije kadetkinje PF -60 kg, Alen Fazlić, stariji kadet PF -69 kg, Elmas Mešić, dječaci PF -27 kg. Dobar nastup i osvojeno treće mjesto i brončanu medalju ostvario je Bilal Kurtović, stariji kadet PF -63 kg.

Dva zlata i jedno srebro za KBV “Kurto” iz Bihaća u Low kicku

Takmičari KBV “Kurto” iz Bihaća sa svoja tri takmičara nastupili su na trećem dijelu Državnog prvenstva u discipline Low Kick. KBV “Kurto” osvojio je tri medalje od kojih dvije zlatne i jednu srebrenu. Pehar za najboljeg mlađeg juniora osvojio je Imran Imširević.

Takmičar Nedim Malkoč osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u LK, junior u kategoriji -81 kg, odradivši odličan finalni meč prvenstva. Osvajanjem prvog mjesta na trećem dijelu prvenstva Nedim Malkoč je postao trostruki Državni prvak i to u disciplinama FC, KL i LK. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je i
Imran Imširović, LK, mlađi junior u kategoriji -71 kg. Imran Imširović je državni prvak i u olimpijskom boksu, a osvajanjem ovog prvenstva postao dupli državni prvak u kickboksu u disciplinama FC i LK. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je i Davud Velić, LK, mlađi junior -81 kg što je odličan rezultat u debitantskom nastupu u ovoj disciplini.

KBS “Pokoj” osvojio zlato i dva srebra

KBS “Pokoj” Bihać na prvenstvu se predstavio sa svoja tri takmičara koji su nastupili u discipline Point fightingu. Mala odabrana ekipa osvojila je tri medalje od čega jednu zlatnu i dvije srebrene. Prvo mjesto i naslov državnog prvaka osvojila je Zlate Zulić, PF, mlK, u kategoriji -32 kg, dok su druga mjesta i srebrene medalje osvojile Ajla Demirović u kategoriji -60kg,Reisa Mujagić, mlK, +47 kg.

Mensur Razić iz KBK “Galaja” Sanski Most osvojio naslov državnog prvaka

Sanski kickbokseri su ostvarili zapažene rezultate na prvenstvu u Sarajevu u disciplini Point fighting. Takmičari KBK “Galaja” iz Sanskog Mosta osvojili su
ukupno četiri medalje od kojih jednu zlatnu, jednu srebrenu i dvije brončane.
Naslov državnog prvaka uz zlatnu medalju osvojio je Mensur Razić, stariji kadet, u kategoriji -42 kg. Odličan nastup imao je i Hanan Avdić koji je osvojio drugo mjesto i srebrnu madalju u konkurenciji juniora u kategoriji – 63 kg. Treća mjesta i brončane medalje osvojili su junior Mirsad Kutić, junior, – 69 kg i Ajnur Kutić, dječak – 27 kg,  Za ovaj uspjeh svakako treba čestitati i treneru Huseinu Bećireviću koji je odlično pripremio takmičare za prvenstvo. Takmičari Mensur Razić i Hanan Avdić dobili su i poziv u reprezentaciju BiH za nastup na Balklanskom prvenstvu za kadete i juniore koje će krajem maja biti održano u Baru u Crnoj Gori.

Objavio: usn krajina