Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

KICKBOXING: USK dobio državne prvake u Light contact i K-1

Objavljeno: 15-03-2024 | 08:55

KICKBOXING: USK dobio državne prvake u Light contact i K-1

Kick boxing klubovi iz Unsko-sanskog kantona učestvovali su proteklog vikenda na prvom dijelu Prvenstva BiH u disciplinama Light contact i K1 koje je održano na Palama. Na ovom prvenstvu nastupilo je 296 takmičara iz 56  klubova. Svoje takmičare imali su i  KBS “Zino” Bihać, KBS “Ljutoč-Orašac”, KBC “Bihać”, KBS “Tigar” Cazin koji su ostvarili zapažene rezultate. KBS “Zino”predstavio se sa tri takmičara u light contact koji su ostvarili stopostotan učinak osvojivši tri zlatne medalje. Odličnim borbama naslove državnih prvaka osvojili su Lamija Hamulić, juniorka – 70 kg, Imran Karabegović, stariji kadet – 57 kg i Harun Čelebić, mlađi kadet – 37 kg. Odabranu ekipu na Palama je vodiotrener Senad Ćatić.

Na Državnom prvenstvu u Light contact i K1 KBS “Ljutoč-Orašac”ostvario je najbolje rezultate u povijesti ovog kluba.Treći put proglašeni su za najbolji klub BiH u Light contact. Takmičari ovog kluba osvojili su ukupno 15 medalja.

Najbolji mlađi kadet u Light contact je Hamza Aganović, dok je titulu najbolje starije kadetkinje ponijela Adila Šehić. Za najboljeg starijeg kadeta proglašen je Emin Hrnjić.

Dobre nastupe zabilježili su i takmičari KBC “Bihać”u prvom dijelu prvenstva BiH. Kickboxing centar “Bihać”nastupio je sa pet takmičara,  koji su uspjeli osvojiti ukupno pet medalja od čega tri zlatne, jednu srebrenu I jednu brončanu.

Prva mjesta i naslove državnih prvaka osvojili su Dino Ćustić, stariji kadet – 37 kg, Džana Burzić, mlađa kadetkinja – 47 kg, koja je proglašena i najuspješnijom mlađom kadetkinjom prvenstva i Elvin Šomić, stariji kadet u kategoriji +69 kg.

Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Mak Ćustović u kategoriji -63 kg,dok je treće mjesto I brončanu medalju osvojila Ella Ramulić, starija kadetkinja +65 kg.

KBS “Tigar”iz Cazina imao je dobar nastup na prvom dijeluDržavnog prvenstva.

Klub je sa svoja tri takmičara osvojio tri medalje. Prvo mjesto zlatnu medalju i naslov državne prvakinje osvojila je Melina Ružnić, juniori LC u kategoriji – 60 kg, koja je proglašena I najboljom juniorkom prvenstva. Drugo mjesto I srebrenu medalju osvojila je Emela Muzaferović u kategorijisK -50kg,dok je treća takmičarka ovog kluba osvojila brončanu medalju u kategoriji J -60kg.

Za najbolju juniorku državnog prvenstva u LC proglašena je takmičarka Melina Ružnić.

Na prvenstvu su trebali nastupiti i takmičari KBS “Favorit BH”iz Bihaća. Nažalost,takmičari ovo gkluba Ajla Vojić, Hassan Selimović i Dženan Hodžić imali su tešku saobraćajnu nesreću. Takmičari ovog kluba nakon hospitalizacije dobro se osjećaju. Želimo im brz oporavak i povratak u sportske dvorane.

Objavio: usn krajina