Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

KOŠARKAŠ BIHAĆKE AKADEMIJE NA TURNIRU U BARCELONI: Harun Elkasović u timu od devet igrača iz sedam zemalja

Objavljeno: 28-09-2023 | 13:19

KOŠARKAŠ BIHAĆKE AKADEMIJE NA TURNIRU U BARCELONI: Harun Elkasović u timu od devet igrača iz sedam zemalja

Mladi košarkaš Harun Elkasović, član Košarkaške akademije Bihać, koju uspješno već godinu dana vodi Amir Kulenović, zajedno sa svojim trenerom  boravio je u Barceloni (Španija), gdje je igrao na najjačem turniru u Evropi koji se održava za dječake rođene 2012. godine i mlađi.  Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa, a ekipa Travel Team-a u kojoj je igrao Harun Elkasović plasirala  se u finale gdje je za protivnika imala ekipu Barcelone,  koja je  trenutno najjača ekipa u Evropi u tom godištu.

Ekipa Travel Team je odlično igrala tokom turnira, a posebnu dobru igru prikazali su u finalnom susretu. Iako su igrali protiv favorizirane Barcelone u finalu su dominirali u većem dijelu utakmice. Naručito se to vidjelo u prve dvije četvrtine  u kojima su kao i tokom cijelog susreta uvijek bili u prednosti koja je u pojedinim dijelovima susreta iznosila i po 17 koševa razlike.  Ipak, u samom finišu susreta Barcelona je uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist te na kraju slaviti pobjedu rezultatom 75:70.

Bišćanin Harun Elkasović je odigrao briljantnu finalnu utakmicu u kojoj je postigao 10 poena  (bio je drugi strijelac tima). Već na samom početku susreta u prve dvije četvrtine bio je neriješiva enigma za domaće košarkaše sa svojim superbrzim prodorima i kontranapadima. O kvaliteti i talentu Haruna Elkasovića govori i podatak da je u polufinalu protiv ekipe UE Mataro uspio pri rezultatu 78:76 postići trojku i samim time osigurati svom timu mjesto u finalu protiv Barcelone.

Na turnir u Barcelonu Harun Elkasović i njegov trener Amir Kulenović pozvani su  od strane Davida Fauthouxa, osnivača Travel Team-a, internacionalne ekipe koja surađiva sa više od 30 zemalja diljem svijeta. U ekipu Travel Team dovode  se najbolji igrači iz različitih zemalja. Ovo je za mladog Haruna Elkasovića velika čast i motiv za daljni rad , a Bišćanin je prvi i jedini igrač iz Bosne i Hercegovine koji je ikad dobio poziv da igra za  ovaj tim. Ekipa Travel Team bila je sastavljena od devet igrača iz sedam zemalja i to po dvojica iz Španije i Litvanije, jedan iz Ukrajine, jedan iz Njemačke, jedan iz Latvije, jedan iz Estonije i Harun Elkasović iz Bosne i Hercegovine. Harun Elkasović se počeo baviti košarkom krajem 2019. godine. Ozbiljnijim radom sa trenerom Amirom Kulenovićem bavi se od 2021. godine koji je i otkrio njegov talenat i u dogovoru sa njegovim roditeljima počeo s njim raditi gotovo svakodnevno. Mladi Elkasović je i prije devet mjeseci bio sudionik  turnira u Barceloni kada je dobio poziv od ekipe Next Hoops iz Španije. Prepoznavši talent i kvalitet na turniru u Barceloni mladi Harun Elkasović dobio je poziv da u  oktobru učestvuje na turniru u Cordobi (Španija). Da ima potencijala i znanja dokaz je i poziv u novembru od ekipe Budućnosti iz Bijeljine da kao član ove ekipe učestvuje na turniru u gradu Užice (Srbija). Trener Amir Kulenović, vlasnik  Košarkaške akademije Bihać izuzetno je ponosan na Haruna Elkasovića i na njegov dosadašnji rad i nastupe na turnirima , te se nada da će u bliskoj budućnosti otići dalje, a naposljetku i zaigrati za neke od vodećih svjetskih košarkaških klubova.

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2024.

web-razvoj i dizajn: Osman D.