17/06/2024

LIDER INŽINJERING D.O.O. CAZIN: Završena ugradnja toplotnih pumpi na objektu

Objavljeno: 09-06-2024 | 12:47

LIDER INŽINJERING D.O.O. CAZIN: Završena ugradnja toplotnih pumpi na objektu
Ukupna vrijednost ugradnje novog sistema grijanja objekta Lider Inžinjering je iznosila16.500 KM

Unaprjeđenje korištenja obnovljivih izvora energije u cilju smanjenja  zagađenja okoliša ugradnjom sistema grijanja putem toplotnih pumpi na objektu Lider Inžinjering d.o.o. Cazin, projekt je koji je nadležna komisija Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona ocijenila opravdanim i  njegovu realizaciju pomogla sa iznosom od 10.000 KM  sredstvima ekoloških naknada za 2023. godinu.

Ukupna vrijednost projekta je iznosila 16.500 KM. Ministarstvo je projekt sufinanciralo sa 10.000 KM, a razlika od 6.500 KM je osigurana iz vlastitih prihoda poduzeća.

Kompanija Lider inžinjering d.o.o. Cazin, je privatna kompanija u vlasništvu uspješnog poduzetnika Sulejmana Ikanovića. Danas ova kompanija zapošljava 13 radnika.

Naša firma se bavi proizvodnjom i ugradnjom moderne PVC i ALU stolarije, radimo s vrhunskim europskim materijalima, jedan od njih je Rehau PVC Njemački profil. Cilj projekta koji smo odradili jeste bolja toplotna i ekološki prihvatljivija varijanta, te financijska ušteda, ističe Enna Ikanović, administrativni radnik kompanije Lider Inžinjering d.o.o. Cazin.

Lider inžinjering d.o.o. Cazin godinama se uspješno bavi proizvodnjom, prodajom i ugradnjom PVC i aluminijske stolarije, roletni, komarnika, garažnih vrata, ekskluzivnih ulaznih vrata i još mnogo toga. Ova kompanije se kvalitetom svojih proizvoda i općenito kvalitetom rada izdvojila na domaćem tržištu, ali i na inozemnom.    

Podrška Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona u realizaciji projekta kojim smo aplicirali u prošloj godini za dodjelu sredstava iz ekoloških naknada je veoma značajna, ne samo za poduzeće Lider Inžinjering već svim pravnim i fizičkim licima koji posluju na ovim prostorima.

N.Piralić

Tekst i fotografije objavljene u okviru projekta „EKO Krajina“ koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva za građenje, prostorno, uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona.

Objavio: usn krajina