17/06/2024

MAFIJAŠI, CRNOLISTAŠI I CRNOKOŠULJAŠI: U crno bi da zaviju sve nas koji smo nosili i nosimo zastavu istine, svjetla i slobode

Objavljeno: 13-11-2023 | 18:55

MAFIJAŠI, CRNOLISTAŠI I CRNOKOŠULJAŠI: U crno bi da zaviju sve nas koji smo nosili i nosimo zastavu istine, svjetla i slobode

Da je dežurnim dušobrižnicima „sigurnosne situacije“ u našoj državi nestalo ideja, očit je primjer nedavno pismo upućeno Senatu i Kongresu SAD-a, čiji se, barem jedan od potpisnika, da ironija bude veća, nalazi  na američkoj Crnoj listi od septembra 2018. godine.

Ova tema je definitvno i konačno adacta još od onoga tenutka kada su neki mračni likovi, udruženi u rusko-hrvatsko-srbijanskom pothvatu obajveštajnih struktura, ovu podvalu, kao posve neosnovanu, odbacili oni čije mišljenje je jedino relevantno i čija se pika na svjetskoj sceni – SAD i EU.

Tada zakuhana kaša pripremana je u koordinaciji s ratnim ostacima demonskog legla „legitimnog“ subverzivca, a začinjena izjavom sisate, guzlate i lomne u struku K. G. Kita…ić, na koju je njezin “savjetnik iz sjene” polagao velike nade u ostvarenju baš tih i takvih mračnih, ratnih ciljeva.

Ono što bi lošim ljudima, ratnim zločincima i ratnim profiterima, običnim varalicima i lažovima, od kojih su neki, baš kao takvi prepoznati na Crnoj listi najrazvijenije svjetske demokracije, a „legitimni“ tu i takvu listu izbjegao za dužinu dlake, i to one spiralno-uvijene loknice gore spomenute K.G.K,  napokon trebalo da dođe do kore mozga, jeste neoboriva istina; Da su Bosanci u najtežim trenucima postojanja Bosne i Hercegovine, na odbrani i sigurnosti vlastite domovine uvijek radili organizirano i, ono što je najvažnije – LEGALNO. Bez bilo kakvih šansi da opstanemo na hiljadugodišnjoj djedovini, Bosanci su preko legalnih formacija ondašnjeg MUP-a i Teritorijalne odbrane, strpljivo i organizirano, a sve uskladu sa zakonom, formirali ultimativni oblik legalne i legitimne vojne formacije – Armiju R BiH.

Ako smo u najtežim uvjetima legalno uspjeli tada, onda nema ni jednog razloga da časni Bosanci pokušaju, a kamoli u djelo sprovedu, bilo kakav nelegalni oblik udruživanja danas.

Dragi moji špiritusi, rakijaši, najgora marvo ljudskog roda, kod nas nema „spavača“. Mi ne spavamo, već s oba oka, trijezne i hladne glave posmatramo sve oko nas i među nama.

Terorističkim bandama koje su rušile Ustav i zakone R BiH  bili ste označeni devedesetih. Tada ste u udruženom zločinačkom pothvatu počinili najgore zločine i genocid. Nakon rata radili ste sve da očuvate sliku na tu i takvu  terorističko-podmuklu, od svijeta osuđenu i presuđenu agresiju na našu državu. A vraća vam se samo ISTINA. Istina je jedna i istina je na našoj, BOSANSKOHERCEGOVAČKOJ STRANI.

I dok MI, s ove svijetle strane ljudskog postojanja, možemo u svakom trenutku prstom uprijeti u sve vaše teroriste, onda i danas. Ako je Sud u Haagu, gledajući kumulativni učinak vaše suradnje devedesetih, osudio vaše teroriste s nekoliko hiljada godina robije, a danas s čvrstim dokazom prstom upiremo, ne samo mi, već još uvijek budne demokracije svijeta, u teroristička udruženja (kirurzi, wagnerovci, vukovi…) koja vršljaju po bosanskohercegovačkom entitetu RS, a vi, s te druge strane tame i neljudskog, uvijek i iznova lažete i petljate bez ijednog dokaza, onda je krajnje vrijeme da vam za sva vremena kažemo ono što smo odavno trebali; Ne možete nam ništa – osim da nam, onako lagano, pogladite nježnika.

Objavio: usn krajina