13/07/2024

MINISTAR ADNAN DELIĆ: Krajem iduće sedmice novac iz eu pomoći građanima bit će transferiran prema općinama i gradovima u Federaciji Bosne i Hercegovine

Objavljeno: 17-12-2023 | 09:20

MINISTAR ADNAN DELIĆ: Krajem iduće sedmice novac iz eu pomoći građanima bit će transferiran prema općinama i gradovima u Federaciji Bosne i Hercegovine
Privodimo kraju ovaj posao i očekujemo da ćemo na kraju sljedeće sedmice moći pustiti sredstva prema općinama i gradovima, naveo je ministar

Dugo najavljivana, pripremana, brojnim nedoumicama praćena pomoć iz sredstava EU za energetski siromašna domaćinstva u FBiH krajem naredne sedmice trebala bi biti uplaćena na račune općina i gradova, objavljuje avaz.ba.

Prema riječima federalnog ministra Adnana Delića, rok za podnošenje prigovora na preliminarnu listu korisnika, na kojoj se nalazi 152.488 domaćinstava s više od 400.000 osoba, istekao je 12. decembra.

– Pristiglo nam je nešto manje od 5.000 prigovora, a u ova tri dana naš tim je obradio oko 2.800 prigovora. Oko 2.000 preostalih prigovora naši ljudi radit će tokom vikenda kako bismo početkom sljedeće sedmice imali završen unos svih prigovora – kazao je Delić u videoporuci s odgovorima na najčešća pitanja građana.

On je dodao da se istovremeno pripremaju materijali za Vladu FBiH i jedinice lokalne samouprave, kako bi kompletan posao bio završen tokom sljedeće sedmice.

– Privodimo kraju ovaj posao i očekujemo da ćemo na kraju sljedeće sedmice moći pustiti sredstva prema općinama i gradovima i nadamo se da će općine i gradovi sredstva prema krajnjim korisnicima pustiti do kraja ove godine – naglasio je Delić.

Objavio: usn krajina