14/07/2024

MINISTAR OSMANKIĆ I PREDSTAVNICI SINDIKATA PREDŠKOLSKOG, OSNOVNOG I SREDNJEG OBRAZOVANJA POTPISALI PROTOKOL O POČETKU PREGOVORA: Na stolu novi kolektivni ugovori

Objavljeno: 11-01-2024 | 12:04

MINISTAR OSMANKIĆ I PREDSTAVNICI SINDIKATA PREDŠKOLSKOG, OSNOVNOG I SREDNJEG OBRAZOVANJA POTPISALI PROTOKOL O POČETKU PREGOVORA: Na stolu novi kolektivni ugovori

Denis Osmankić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Unsko-sanskog kantona potpisao je sa predstavnicima Sindikata predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja protokol o početku pregovora u vezi novih kolektivnih ugovora.

Predstavnici Sindikata predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja nisu krili zadovoljstvo, jer kako su kazali, imaju čvrtsto obećanje Vlade Unsko-sanskog kantona da će novi Budžet Unsko-sanskog kantona biti planiran i usvojen u skladu sa novim kolektivnim ugovorima. 

Danko Jakšić, ministar financija Unsko-sanskog kantona  koji je prisustvovao potpisivanju protokola o početku pregovora sa predstavnicima sindikata, najavio je da se koeficijenti budžetskih korisnika ubuduće neće razlikovati, te da mu je važno obzirom na dostavljene  zahtjeve imati  i tačne  financijske projekcije.

 – Sindikati su naši sigurni partneri i mi ćemo u narednom periodu voditi računa o njihovim potrebama. Isplatom pomoći u visini od po 1.000 KM po uredbi Federacije BiH Vlada Unsko-sanskog kantona je pokazala dobar put da naše sindikate zaštitimo na sve moguće načine, rekao je ovom prilikom ministar Osmankić.

Pregovori su počeli u četvrtak, 11. januara, a trebali bi, kako je najavljeno biti završeni do kraja ovog mjeseca.

S. P.

Objavio: usn krajina