18/06/2024

MLADI NOGOMETAŠI USK OTPUTOVALI U ZAGREB: Ukupno 11 talentiranih nogometaša boravi u kampu Dinama

Objavljeno: 17-05-2024 | 08:22

MLADI NOGOMETAŠI USK OTPUTOVALI U ZAGREB: Ukupno 11 talentiranih nogometaša boravi u kampu Dinama

Nakon što je u Bihaću održan i uspješno završen nogometni kamp Dinama iz Zagreba, na kojem je učestvovalo oko 100 mladih nogometaša uglavnom sa prostora Unsko-sanskog kantona, najuspješnijih 11 učesnika otputovalo je u Zagreb gdje će biti učesnici završnih treninga škole nogometa Dinama iz Zagreba.
Pažnju trenera jedne od najuspješnijih nogometnih škola, na sebe je skrenulo ukupno 11 mladih nogometaša i to devet polaznika bihaćkih škola Nogometnog kluba  “Jedinstvo”, Akademije nogometa “Jedinstvo” i “3E”, jedan polaznik iz Bosanske Krupe i jedan iz Slovenije.

Put Zagreba otputovali su Denis Dupanović, Koja Rekanović, Adijan Hrustanović, Said Mešić, Vito Šimić, Nik Kralj, Amar Bešić, Adnan Dizdarević, Roko Šimić, Azer Demirović i Muhamed Ramić. Kamp traje od 13. do 17. maja gdje će trenirati i raditi pod nadzorom stručnjaka iz Škole nogometa Dinama. U sklopu kampa u Zagrebu polaznici će biti i gosti na prvoj utakmici finala Kupa između Dinama i Rijeke.

Grad Bihać, Gradski sportski savez i Vlada Unsko-sanskog kantona pomogli su organizaciju kampa u Bihaću, kao i odlazak talentiranih dječaka u Zagreb. Tim povodom prije polaska u Zagreb mlade nogometaše ugostili su Nijaz Hušić, premijer Unsko-sanskog kantona i Danko Jakšić, ministar finansija u Vladi USK-a podijelivši s njima radost zbog prilike da se okušaju na treninzima Dinama u Zagrebu.

Premijer Nijaz Hušić poželio je sportski uspjeh mladim krajiškim nogometašima istaknuvši da ovo predstavlja izvanrednu priliku da treniraju sa iskusnim trenerima jednog od najprestižnijih regionalnih klubova.

Objavio: usn krajina