Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

MUFTIJA KUDIĆ POSJETIO MEDŽLIS IZ BOSANSKE KRUPE I GRADONAČELNIKA HALITOVIĆA: Zahvala za podršku u rekonstrukciji zgrade Muftijstva bihaćkog

Objavljeno: 14-11-2023 | 13:37

MUFTIJA KUDIĆ POSJETIO MEDŽLIS IZ BOSANSKE KRUPE I GRADONAČELNIKA HALITOVIĆA: Zahvala za podršku u rekonstrukciji zgrade Muftijstva bihaćkog

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa rukovodiocem Službe za vjerske poslove i obrazove mr. Haris-ef. Veladžićem  posjetio je  Medžlis Islamske zajednice Bosanska Krupa, gdje su ih dočekali glavni imam Muhamed-ef. Begić i predsjednik Medžlisa Amir Mehić.

Nakon sastanka u sjedištu medžlisa, akteri tog sastanka su posjetili gradonačelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića. Brojne su se teme našle na stolu i jedne i druge posjete, a muftija Kudić je iskoristio priliku da upozna gradonačelnika Halitovića o skorom otvorenju rekonstruisane zgrade Muftijstva bihaćkog u čijoj rekonstrukciji je učestvovala i Gradska uprava Bosanske Krupe na čelu sa gradonačelnikom Halitovićem.

– Posjetili smo  Medžlis Islamske zajednice Bosanska Krupa i sa glavnim imamom i predsjednikom razgovarali o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja ovog medžlisa i potpunoj implementaciji pravilnika i drugih pravnih akata Islamske zajednice koji su namijenjeni medžlisima. Predstavljen nam je i izvještaj o administrativno-pravnom i finanskog djelovanja ovog medžlisa i izvještaj o vjerskim aktivnostima. Predstavili su i svoje aktivnosti na polju rješavanja sjedišta medžlisa koji bi trajno rješio poteškoće s kojima se susreće ovaj medžlis kada je u pitanju adekvatan prostor za rad.  Zajedno smo posjetili i gradonačelnika Bosanske Krupe  Armina Halitovića. Iskorisio sam priliku i pozvao ga na svečanost koju planiramo organizirati u decembru. Također sam se još jednom zahvalio gradonačelniku na podršci u rekonstrukciji sjedišta našeg muftijstva, kao i za njegovu podršku u radu i aktivnostima Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Krupa. Ocijenili smo da dobra saradnja u dobrim projektima treba da bude naša vodilja i za naredni period,  istakao je muftija Kudić.

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović zahvalio je muftiji Kudiću na posjeti i razgovoru o konkretnim projektima. Istakao je da je Gradska uprava na čijem je čelu čini sve da bude od koristi građanima i organizacijama koje djeluju na terenu, a aktivnosti Islamske zajednice su od velikog značaja. Gradonačelnik Halitović se zahvalio Islamskoj zajednice na nekoliko važnih posjeta iz Rijaseta Islamske zajednice i Muftijstva bihaćkog nakon poplava koje su pogodile Bosansku Krupu i preko medžlisa pružili značajnu podršku građanima koji su pretrpjeli štete u pomenutim poplavama. Istakao je svoje očekivanje da će Gradska uprava, Islamska zajednica i naš narod zajedno izgraditi Islamski centar u Bosanskoj Krupi, koji će odgovoriti zahtjevima građana za jednim multifunkcionalnim objektom gdje će se održavati brojne aktivnosti našeg medžlisa i da će Medžlis konačno dobiti adekvatan prostor za rad.

Izvor: radiobk.ba

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2024.

web-razvoj i dizajn: Osman D.