17/06/2024

NA ATLETSKOM MITINGU U ZAGREBU: Ermin Beganović ostvario najbolji rezultat BiH na 600m

Objavljeno: 17-02-2023 | 09:37

NA ATLETSKOM MITINGU U ZAGREBU: Ermin Beganović ostvario najbolji rezultat BiH na 600m

Proteklog vikenda u atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu održan je seniorski atletski miting. Na otvorenom prvenstvu nastupio  je Atletski klub “Krajišnik” iz Velike Kladuše , a takmičenje je obilježio odličnim nastupom Ermin Beganović, koji je i na ovom takmičenju ostvario odličan rezultat.

Mladi Kladušanin, Ermin Beganović istrčao je najbolje vrijeme u historiji Bosne i Hercegovine u disciplini 600 metara za svoju uzrasnu kategoriju mlađi junior  (takmičari 2006. i 2007.godište) ali i za kategoriju juniora (takmičari uzrasta 2004. i 2005.godište). Novi rekord i najbolji rezultat BiH u ovoj kategoriji, Beganović je ostvario istrčavši dionicu 600 metara u vremenu od 1:24,20 što spada u evropski vrh rezultata kada je ova disciplina u pitanju.

Uspješan nastup u Zagrebu upotpunili su svojim nastupima i takmičari Senaid DolićHarun Hušidić i Muhamed Dizdarević koji su u ovoj disciplini uvjerljivo popravili svoje lične rekorde, te time stvorili pretpostavku za stvaranje dobrog tima za ekipna prvenstva u narednim sezonama.

– Ostvaren rezultat u Zagrebu na početku takmičarske sezone je veliki podstrek i ohrabrenje za nastavak sezone Atletskog kluba “Krajišnik” iz Velike Kladuše. Očekujemo dobre nastupe naših takmičara na predstojećim takmičenjima u BiH i šire, istakao je Velimir Zahirović,  trener Atletskog kluba „Krajišnik“ iz Velike Kladuše.

Objavio: usn krajina