18/05/2024

NEUMORNI STANOVNICI ZDENE: Nakon kanalizacione mreže, u Prvomajskoj ulici položen novi sloj asfalta

Objavljeno: 22-05-2023 | 12:53

NEUMORNI STANOVNICI ZDENE: Nakon kanalizacione mreže, u Prvomajskoj ulici položen novi sloj asfalta

Kako prenosi inmedia.ba, loše vrijeme je zaustavilo radove u Prvomajskoj ulici, ali su tokom vikenda nastavljeni, pa je kompletna dionica je prekrivena prvim slojem asfalta. Kroz nekoliko dana očekuje završetak svih radova.

Dužina ove dionice iznosi 1400 metara, a projektom je planirana širina ceste od 6 metara s trotoarima duž obe strane puta. Vrijednost projekta iznosi preko 920.000 hiljada maraka, finansira se sredstvima koja su osigurali Općina Sanski Most i Vlada FBiH. 

Inače, u ranijem periodu u ovome dijelu Prvomajske ulice izgrađena je kompletna kanalizaciona mreža, vodovodni sistem i druga komunalna infrastruktura. 

Projekt rekonstrukcije Prvomajske ulice, koji se nalazi u završnoj fazi, a danas su počeli radovi na postavljanju asfalta.

U izjavi za inmedia.ba Asim Kamber, koji je skupa sa načelnikom lobirao za ova sredstva, je istakao„Sa Zdenjanima smo proteklih godina realizirali značajan broj projekata, a ovaj u Prvomajskoj je od važnosti za kompletnu općinu i posebno za naše privredne subjekte u Zdeni. Nećemo stati uređenjem Zdene nego ćemo u narednom periodu realizirati i kompletnu infrastrukturu u priključnim ulicama.“

Objavio: usn krajina