25/06/2024

NJEMAČKI AMBASADOR  POSJETIO MLJEKARU MEGGLE U BIHAĆU: Otvoriti Granični prijelaz „Izačić“ za izvoz proizvoda animalnog porijekla

Objavljeno: 21-10-2023 | 13:12

NJEMAČKI AMBASADOR  POSJETIO MLJEKARU MEGGLE U BIHAĆU: Otvoriti Granični prijelaz „Izačić“ za izvoz proizvoda animalnog porijekla
Sa ambasadrom smo razgovarali o planovima koji su respektabilni za budućnost Bihaća i Meggle ima ozbiljne projekte kada je u pitanju širenje poslovanja, te možemo kazati da smo u 2023. godini već danas iznad našeg poslovnog plana za ovu godinu, istakla je Jadranka Penava, predsjednica Uprave Meggle BiH

Ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Thomas Fitschen, posjetio je mljekaru Meggle u Bihaću, gdje se sastao sa Jadrankom Penavom, predsjednicom Uprave Meggle BiH i razgovarao o važnim temama iz oblasti privrede i izvoza kada je ovaj dio BiH u pitanju.

Pored posjete njemačkoj kompaniji Meggle, ambasador Fitschen je došao u Bihać da se bolje upozna sa potencijalima koje ovaj dio Bosne i Hercegovine ima kada je privreda u pitanju.

 – Došao sam u Bihać da upoznam grad i okolinu. S obzirom da ovdje posluju njemačka preduzeća, došao sam da ih posjetim, njemačku kompaniju Meggle koja je poznata kompanija i nosilac je privrede ovdje. Impresioniran sam viđenim i radujem se rezultatima koji slijede, rekao je ambsador Fitschen.

U okviru posjete je prikazan i film o Meggle kompaniji, te upriličeno predstavljanje i kušanje proizvoda ove kompanije, obilazak pogona i kruga firme.

– Razgovarali smo o mnogim bitnim stvarima, a jedna od ključnih je da se pokuša otvoriti Granični prijelaz “Izačić” za izvoz roba animalnog porijekla jer nam to predstavlja otežavajuću okolnost kada je poslovanje u pitanju. Sa ambasadrom smo razgovarali o planovima koji su respektabilni za budućnost Bihaća i Meggle ima ozbiljne projekte kada je u pitanju širenje poslovanja, te možemo kazati da smo u 2023. godini već danas iznad našeg poslovnog plana za ovu godinu, istakla je Jadranka Penava, predsjednica Uprave Meggle BiH.

Ona se zahvalila svima koji su doprinijeli uspjesima ove kompanije, te kazala kako se u Meggle komapniji mogu pohvaliti sa ovogodišnjim izvozom proizvoda u visini od blizu 5.000 tona, koji su izvezeni u Evropsku uniju.

Objavio: usn krajina