17/06/2024

“NURAH” D.O.O. PJ TREND RADIO VELIKA KLADUŠA: Čuvajmo prirodu za nove generacije

Objavljeno: 08-06-2024 | 10:52

“NURAH” D.O.O. PJ TREND RADIO VELIKA KLADUŠA: Čuvajmo prirodu za nove generacije
Osnovni cilj projekta je zaštita okoliša, promoviranje ekologije i davanje medijskog prostora svim akcijama i radnjama čija je svrha unaprjeđenje ekologije

“Čuvajmo prirodu za nove generacije”, naziv je projekta kojim je “Nurah” d.o.o. PJ Trend radio Velika Kladuša apliciralo kod Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona za sufinansiranje projekata iz sredstava ekoloških naknada za 2023. godinu.

Osnovni cilj  projekta je zaštita okoliša, promoviranje ekologije i davanje medijskog prostora svim akcijama i radnjama čija je svrha unaprjeđenje ekologije.

Projekat je ograničen na rok od šest mjeseci i njegova je realizacija već pri kraju. Tokom trajanja emitiran je propagandni džingl, a objavljivane su i informacije koje se odnose na zaštitu okoliša. Medijski je popraćena svaka ekološka akcija i objavljena kako na radiju tako i na portalu i fb.

Ukupna vrijednost projekta “Čuvajmo prirodu za nove generacije” je 3.660 KM. Realizaciju projekta Ministarstvo za građenje, prostorno uređenjei zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona podržalo je sa 3.000 KM, a razlika od 660 KM su bila vlastita sredstva “Nurah” d.o.o. PJ Trend radio Velika Kladuša.

N.Piralić

Objavio: usn krajina