Protiv smo ubijanja! | Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!

O POKUŠAJIMA DESTABILIZACIJE TUZLANSKOG KANTONA I OPREMANJA TAMOŠNJEG MUP-a: Premijer Halilagić – “Kupujemo oružje u skladu sa odgovornom politikom”

Objavljeno: 09-10-2023 | 08:40

O POKUŠAJIMA DESTABILIZACIJE TUZLANSKOG KANTONA I OPREMANJA TAMOŠNJEG MUP-a: Premijer Halilagić – “Kupujemo oružje u skladu sa odgovornom politikom”

Određeni period se polemisalo o tome da li je oružje koje je korišteno u terorističkom napadu na Kosovu kupljeno u BiH, tačnije u Tuzli.

O tome i drugim temama govorio je Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona, u emisiji ‘Istraga sedmice’ Hayat TV., prenosi Slobodna Bosna. Kazao je da je Tuzla specifično područje iz više razloga.

“Tuzla je je vjerovatno određenim politikama čija je težnja određena vrsta nacionalizma, Tuzla je trnu u oku kao sredina koja je multinacionalna. Tuzla je pokazatelj suživota. Nastoji se destabilizirati Tuzla i unijeti više negativnih informacija kako bi sigurnosna situacija eskalirala i kako bi se u takvoj situaciji određene antidržavne politike pokušale pronaći u destabilizaciji BiH“, rekao je Halilagić.

Dakle, Tuzlanski kanton nije prodao oružje, ali kupuje. Halilagić je objasnio o čemu se radi.

“Kupujemo u skladu sa odgovornom politikom. U posljednjih godinu i pol dana pokrenuli smo velike aktivnosti kada je u pitanju materijalno i tehničko jačanje kapaciteta Uprave policije. Rezultati su vidljivi. Vjerujem da ćemo od policije Tuzlanskog kantona napraviti respektabilnu sigurnosnu strukturu u BiH. Protiv svake vrste zla ne možete odgovoriti ako nemate opremljenu policijsku strukturu. Transporteri će služiti za složenije aspekte organizovanog kriminala”, istakao je Halilagić.

Dotakao se i toga zašto je otkazan veliki broj letova iz Tuzlanskog kantona.

Wizz Air u cijelom regionu preslaže svoje aktivnosti sa brojnih aerodroma, ili odlaze ili dolaze. Procjenjuju gdje im je isplativo da usmjere svoje letove. U takvim okolnostima i Tuzlanski kanton se našao u neprilici. Desetak godina najpouzdaniji partner na koga se aerodrom naslanjao je bio Wizz Air. Držao je preko 10 lokacija prema kojima je letio. Kada ste osuđeni na jednog operatera onda ovakve situacije predstavljaju problem”, rekao je Halilagić.

Objavio: usn krajina

IMPRESSUM

Kontakt - telefon

REDAKCIJA: +387 37 228-409; FAX: 224-103

MARKETING: +387 37 226-485

RAČUNOVODSTVO:TEL/FAX: +387 37 226-488

Unsko-sanske novine [PRINTANI MEDIJ] sedmične su novine, izlaze petkom

Radimo svakim danom od 08:00 - 15:00, osim dane vikenda i praznika

Tekstove za sjećanje i posljednje pozdrave možete dostaviti do srijede do 12:00

ADRESA: Bihać, 502. viteške brigade bb (Kulturni centar u gradskom parku)


List je registrovan kod Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta F BiH pod brojem 563/96.


PDV broj: 263024120002


Reg. broj: 4263024120002

Račun broj:
3385002200568303 kod UniCredit Zagrebačka banka d.d.
e:mail - WEB

usnkrajina@usnkrajina.com.ba

e:mail - REDAKCIJA

usnovine@bih.net.ba

prava pridržana

© usnkrajina.com.ba | 2024.

web-razvoj i dizajn: Osman D.