21/05/2024

OBAVLJEN UVIĐAJ: Tužilac “nije siguran” ima li elemenata krivičnog djela u napadu na povratnike

Objavljeno: 03-05-2024 | 06:42

OBAVLJEN UVIĐAJ: Tužilac “nije siguran” ima li elemenata krivičnog djela u napadu na povratnike
Policijski službenici Policijske uprave Trebinje nastavljaju poduzimati “sve mjere i radnje” u cilju NEOTKRIVANJA NAPADAČA. Ako rupa od metka na prozoru bošnjačke kuće nije element krivičnog djela, onda se definitivno radi o strukturama potpomognutom terorističkom djelu napada i zastrašivanja

Policijska uprava Trebinje oglasila se povodom nemilih događaja u Gacku u kojim je napadnuta jedna bošnjačka povratnička porodica i to vatrenim oružjem.

Kako su naveli u svom zvaničnom saopćenju, policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnju u cilju utvrđivanja okolnosti oštećenja prozora na kući u Gračanici kod Gacka.

Policijski službenici Policijske stanice Gacko su danas, po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izvršili uviđaj na kući H.K. u mjestu Gračanica, opština Gacko, koji je prijavio da je na istoj oštećeno prozorsko staklo.

Napad je očita posljedica histerije bh-političara iz RS-a

Da pojedinci hranjeni šovinizmom i mržnjom imaju “tanke” živce, jasno se vidi u o ovom oružanom napadu na Bošnjake Gacka. Ovo je direktna posljedica huškačke politike bh-političkih lidera iz RS-a. Najveća odgovornost je na Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović, Nenadu Nešiću i Nenadu Stevandiću. I sve dok oni ostanu u sjeni političke zaštite, mi ćemo imati više ovakvih slučajeva terorizma. Navedene odgovorne osobe itekako se mogu procesuirati i krivično goniti za djelo poticanja vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i i za djelo pomaganje u izvršenjeu terorizma.

Policijski službenici su utvrdili da je u kući, u kojoj prema riječima prijavitelja niko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebom vatrenog oružja.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje nastavljaju da poduzimaju sve mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, a postupajući tužilac se nije mogao izjasniti ima li u ovom događaju elementa krivičnog djela te naložio da mu se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.Podsjetit ćemo, povratnike kod Gacka prve je posjetio federalni ministar Nerin Dizdar, dok je ministar FMUP-a Ramo Isak obavio razgovor sa Sinišom Karanom zbog ovog uznemirujućeg događaja.

Objavio: usn krajina