Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

ODBRANA WKN SVJETSKE TITULE: Zejna Krantić u rodnom Ključu priprema MMA spektakl

Objavljeno: 15-03-2024 | 10:27

ODBRANA WKN SVJETSKE TITULE: Zejna Krantić u rodnom Ključu priprema MMA spektakl

Ključ će ove godine 17. augusta biti domaćin internacionalnog tu­rni­ra u MMA. Naime, Klju­ča­nka Zejna Krantić odlu­čila je da u svom rodnom gradu Ključu organizira MMA tu­rnir na kojem će braniti osvojenu svjetsku titulu u WKN u kategoriji 52 kg. Organizacija ovog spektakla je već počela, a sportski do­gađaj bit će održan na stadi­onu NK “Ključ”.

Prijave za turnir su počele, a učešće su već potvrdili borci iz Španije, Italije, Francuske. Turnir je otvorenog kara­ktera i očekuje se veliki broj takmičara od kojeg će zavi­siti i broj ponuđenih borbi na turniru. Organizator će upu­titi i pozive klubovima u BiH i regionu, a sveinformacije se mogu dobiti i na zvaničnoj FB stranici Zejne Krantić.

Glavna borba večeri bit će odbrana svjetske titule WKN, koja je osvojena u Španiji, koju će u svom rodnom Ključu braniti Zejna Krantić u kategoriji 52 kg. Ova vrsna spo­rtašica svoj vrhunski talent i strast za ovim sportom poka­zuje već dugi niz godina. Ključanka Zejna Krantić prije 12 godina je odlučila napustiti rodni Ključ u potrazi za no­vim, boljim životom. Spako­vala je svoje uspomene u kofere i krenula ka Španiji. Tada nije mogla ni naslutiti da će je ova ze­mlja dočekati raširenih ruku, prihvatiti je kao svoju i ponuditi joj priliku.

Krajem prošle godine Zejna je pod zastavom Španije osvojila Svjetsko prvenstvo MMA organizacije GAMMA u Singapuru. Ovo je prvi put u historiji da Španija ima prvaka u ovoj kategoriji. Na prvenstvu u Singapuru borila se sa reprezentativkama iz Indije (pobjeda Ambar u prvoj minuti), protivnicu s Tajlanda pobijedila je u drugoj minuti, a sudijskom o dlukom u finalu slavila je protiv Ukrajinke.

– Radila sam, obrazovala se i prije tri godine sam po­čela raditi MMA. Ispočetka je bilo samo radi zabave, ali su otkrili da imam talenta i željela sam se isprobati. Prvo sam osvojila špansko prvenstvo, na evropskom sam osvojila broncu, a tada sam nastupala pod zastavom BiH i prošle godine zlato na svje­tskom prvenstvu. Treniram u Madridu s poznatom špa­nskom legendom Činto Mo­rdijo (Chinto Mordillo) i s jednom od najboljih evropskih ženskih boraca Karlom Benitez. Veoma sam sretna što sam dobila priliku da pojas svjetske prvakinje branim u svom rodnom Ključu, istakla je Zejna Krantić.

Objavio: usn krajina