25/06/2024

PLESNI CENTAR VIRUS BIHAĆ: Sveukupni pobjednici u Splitu

Objavljeno: 07-12-2023 | 12:45

PLESNI CENTAR VIRUS BIHAĆ: Sveukupni pobjednici u Splitu

FOTO: Arhiv

U Splitu je održan Dalmatinski Plesni Festival u organizaciji plesnog kluba Lambada. Na velikoj smotri najboljih plesača i ove godine učestvovali su plesači Plesnog centra Virus iz Bihaća. Kakos mo već i navikli od naših Virusica i ove godine su uz odličnu promociju grada Bihaća i USK ostvarili zapažene rezultate. Klub Virus iz Bihaća proglašen je sveukupnim pobjednikom festival u Splitu.

Pod vodstvom Dijane Jajčević osvojen je veliki broj medalja i novčanih nagrada. Bišćanima je ovo treći put da učestvuju na festival u Splitu, a ove godine uspjeli su u svojim nastupa osvojiti šest zlatnih medalja. Medalje su osvojili Hana Muminović, zlato ( solo djeca 2 savremeni), Mia Murtić, zlato i pobjednik gale( solo djeca 2 show), Ivona Murk, zlato i najbolja najbolja u gali ( seniori show),

Ivona Murk i Farah Jusić duo, zlato i  najbolje u gali. Zlato su osvojili i Formacija junior kao i treće mjesto u gal ii Mala grupa seniori, zlato kao i zlato u nastupu na gali.

-Hvala Organizatoru Jure Leskur i njegovoj divnoj supruzi Ivana Žanetić Leskur , kao i cijelom timu festival, kao i roditeljima naših Virusica koje su dio našeg tima, istakla je Dijana Jajčević, koja je na festival imala i ulogu sudije.

Objavio: usn krajina