21/05/2024

PREMIJER RUKOMETNA LIGA BiH – ŽENE: Krajina opstaje u elitnom društvu

Objavljeno: 11-04-2024 | 07:54

PREMIJER RUKOMETNA LIGA BiH – ŽENE: Krajina opstaje u elitnom društvu

Rukometašice u Pre­mijer ligi BiH bile su na pauzi, a prvensto u kojem ih očekuju još dva kola nastavit će se ovog vikenda , kada su na raspore­du susreti 17. kola u Premijer rukometnoj ligi BiH. Nakon odigranih 16. kola rukome­tašice su na pauzi zbog nastupa ženske rukometne re­pre­zentacije BiH koja je odigrala dva susreta kvalifikacija, te su poražene od Rumunije i Hrvatske.

U Premijer ligi BiH dva kola prije kraja još uvijek se vodi borba za naslov prvaka. Ekipa Gruda i ekipa Hadžića imaju isti broj bodova. Obje ekipe su ostvarile po 14 pobjeda i dva poraza, a trenutna prednost na tabeli je na strani Gruda koja ima nešto bolju gol razliku.U 17. kolu obje ekipe očekuju domaće pobjede. Grude će ugostiti pretposljednji Zrinjski, dok nešto neizvjesniji susret se očekuje u Hadžićima gdje domaćin dočekuje uvijek neugodnu Knežopoljku. Ekipa Krajine iz Cazina dva kola prije kraja osigurala je opsta­nak u premijerligaškom dru­štvu, te reprezentativke Topčić i Hasčić sa svojim suigrači­cama dva posljednja susreta dočekuju u nešto mirnijoj i opuštenijoj atmosferi. U 17. kolu Krajina go­stuje kod četve­roplasirane Krivaje. Zavisno od rezultata vo­de­ćeg dvojca u 17. kolu, ekipa Krajine iz Ca­zina bi u 18. kolu mogla igrati odlu­čujući su­sret za ekipu Hadžića, koja u posljednjem kolu gostuje u Cazinu. U svakom slučaju mlade “lavice” ovogodišnje takmičenje u Premijer ligi zatvorit će pred svojom publikom u posljednjem kolu u kojem gostuje ekipa Hadžića koja je u borbi za prvaka Premijer lige BiH za sezonu 2023/2024.

U 17. kolu sastaju se: BANJA LUKA: Borac – Sloga 2013, GRUDE: Grude – Zrinjski, HADŽIĆI: Hadžići – Knežopoljka, ZAVIDOVIĆI: Krivaja – Krajina, ILIDŽA: Ilidža – Izviđač.
U 18. kolu sastaju se: GORNJI VAKUF: Sloga 2013 – Ilidža, LJUBUŠKI: Izvi­­đač – Krivaja, CAZIN: Kra­jina – Hadžići, KOZA­RSKA DUBICA: Knežo­poljka – Grude, MOSTAR: Zrinski – Borac.

Objavio: usn krajina