Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

PRIPREME NK “JEDINSTVO” BIHAĆ: Kontrolni susreti u iščekivanju 1/4 finala i dvomeča sa Zrinjskim

Objavljeno: 23-02-2024 | 09:02

PRIPREME NK “JEDINSTVO” BIHAĆ: Kontrolni susreti u iščekivanju 1/4 finala i dvomeča sa Zrinjskim

Jedinstvo je u sklopu priprema za nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH , a istovremeno i utakmice dvomeča KUP-a BiH protiv Zrinskog , nastavilo sa planom treninga u sklopu kojih trener Nedžad Žerić sa svojim izabranicima odigrava kontrolne /prijateljske susrete. Nakon susreta 1/8 finala i pobjede protiv premijerligaša Goška, Bišćani su proteklog vikenda gostovali u Crkvenici, gdje su odigrali susret sa istoimenom ekipom, članom Treće lige Hrvatske. Odigran je veoma dinamičan i kvalitetan susret koji je na kraju završio neriješenim rezultatom 2:2. 

Pogotke za Bišćane u ovom susretu postigli su Amir Hadrović i Dino Mizić.

Jedinstvo je u prvom poluvremenu istrčalo u sljedećem sastavu: Bilić, Jusić, Victor, Kojić, Alibegović, Stojnić, Zarić, Mitrović, Kurić, Dupanović, Ibrišimović.

U drugom poluvremenu Žerić je na teren poslao sljedeće igrače: Radović, Husić, Hadrović, Jašarević, Hošić, Alagić, Smailović, Šabić, Dizdarić, Skalić, Mizić.

Trener Žerić zadovoljan je igrom oba kombinirana sastava u ovom susretu. Proteklu sedmicu Jedinstvo je provelo u Bihaću gdje je ekipa radila dva puta na dan. Jedinstvo u subotu, 24.februara očekuje još jedan kontrolni susret u kojem će izabranici Nedžada Žerića  gostovati u Mrkonjić-Gradu, gdje će ih ugostiti NK “Sloboda”, član lige RS. Ovo će za Bišćane biti generalna proba za srijedu, 28. februara kada u sklopu 1/4 finala KUP-a BiH na stadionu Jedinstva gostuje ekipa Zrinjskog iz Mostara. Susret se igra u 13 sati. Bišćani najavljuju maksimalno zalaganje i u susretu sa apsolutnim favoritom, braniocem naslova i KUP-a BiH. Mostarci dolaze u najjačem sastavu, te najavljuju dobru igru svoje ekipe sa ciljem prolazka u polufinale KUP-a. Obzirom da u Bihać u srijedu dolazi trenutno najbolja ekipa u našoj zemlji očekuje se da će i veliki broj gledalaca doći da pogleda ovaj susret.

Nakon prvog susreta sa Zrinjskim  ekipu Jedinstva očekuje još susret sa Slogom iz Bosanske Otoke koji će biti generalna proba pred početak nastavka prvenstva u Prvoj ligi FBiH.  

PAROVI 1/4 FINALA KUP-A BiH:

HŠK Posušje – FK Sloga Doboj
NK Jedinstvo – HŠK Zrinjski
NK Široki Brijeg – FK Velež Mostar
FK Borac – FK Sarajevo

Prve četvrtfinalne utakmice igraju se 28. februara, a uzvratne su na rasporedu 14. marta. Titulu osvajača KUP-a brani Zrinjski koji je prošle sezone u finalu na Bilinom polju savladao Velež sa 1:0.

Objavio: usn krajina