Protiv smo ubijanja!
Za slobodnu smo Palestinu i Ukrajinu!


24/04/2024

PRVA FUTSAL LIGA FBiH – GRUPA ZAPAD: Bubamara i Mujo Hrnjica u playoffu

Objavljeno: 15-03-2024 | 10:20

PRVA FUTSAL LIGA FBiH – GRUPA ZAPAD: Bubamara i Mujo Hrnjica u playoffu

U takmicama poslje­dnjeg kola završen je ligaški dio Prve lige Federacije Bosne I Hercego­vine u futsalu u grupama Jug, Centar, Sjever i Zapad. Poznato je svih osam ekipa koje će igrati u playoffu za prvaka FBiH i plasman u Premijer ligu BiH naredne sezone. U baraž iz grupe Sjever idu drugoplasirani Banovići, te trećeplasirani Lilium, koji je upravo pobjedom protiv Banovića u posljednjem kolu izborio to mjesto ispred Luka­vca. Iz grupe Centar u doigravanju su FT “Tešanj”, koji sezonu završava bez poraza, te drugoplasirani KMF “Vitez”. U grupi Jug ekipa Čulin mlin je ranije obezbijedila prvo mjesto. U posljednjem kolu Čapljina je uzela bod protivVeleža (2:2), i to joj je na kraju bilo dovoljno za novi odlazak u doigravanje.
Nakon odigranih 18. kola u grupi Zapad prvo mjesto osvojila je ekipa Bubamara koja je i osigurala učešće u playoffu. Drugoplasirana eki­pa Mujo Hrnjica u poslje­dnjem kolu protiv Brekovice ostvarila je pobjedute je osigurala drugo mjesto i nastup u playoffu za prvaka.

U posljednjem kolu odi­grana su četiri susreta. Dva puta slavili su domaćini i dva puta gosti. U Sanskom Mostu Sparta je sa 6:0 slavila protiv Borca. Pogotke su postigli Jagurdžija (tri), Hodžić, Ka­zić, Seferović. Sparta je ta­kmi­če nje završila na šestoj, a Borac na sedmoj poziciji prvenstvene tabele. U Buži­mu je odigran dina­mičan susret u kojem je viđeno 13 pogodaka. Bužim je savla­dao Bihać 1260 rezultatom 8:5. Pogotke za Bužim postigli su Bosnić, Dizdarević (tri), Midžić (AG), Hilić, Nahić (AG), Šahinović, doksu za Bihać 1260 pogađali Velić (AG), Bajrić, Drljačić, Mi­džić, Nahić. Bužim je sezonu završio na četvrtoj poziciji, dok je Bihać 1260 takmičenje završio na pretposljednjem mjestu.

Dječaci sa Une na svom terenu poraženi su od Ko­njo­dora rezultatom 2:6. Za ekipu Dječakasa Une pogo­dili su Kunić i Begić, dok su za pobjedu Konjo­dora pogo­dili Begić (dva), Čataković, Dru­žanović, Abdijanović, Dervišević. Dječaci su takmi­če­nje završili na petoj pozi­ciji, dok je Konjodor takmi­če­nje završio na trećoj poziciji. U Bihaću je Brekovica doče­kala Muju Hrnjicu. Susret je završen rezultatom 1:8. Po­go­dak za Brekovicu postigao je Duraković-Hodžić. Muji Hrnjici je trebala pobjeda, tokom susreta nisu ništa prepustili slučaju te su uspjeli Brekovici postići osam pogodaka i osvojiti drugo mjesto i plasman u playoff. Za visoku pobjedu pogađali su Ljubija­nkić, Delić, Alibegić (dva), Adm. Ljutić (dva), And. Ljutić (dva). Mujo Hrnjica je drugoplasirani, a Brekovica je prvenstvozavršilanaposlje­dnjem mjestu prvenstvene tabele.
U 18. Kolu postignuti su rezultati: SANSKI MOST: Sparta – Borac 6:0, BUŽIM: Bu­žim – Bihać 1260 8:5, BIHAĆ: Dječaci sa Une – Ko­­njodor 2:6, BIHAĆ: Bre­kovica – Mujo Hrnjica 1:8. Slo­bo­dna je bila ekipa Bubamare iz Cazina.

    Objavio: usn krajina