18/05/2024

PRVA LIGA FBiH: Pogotkom Šabića, Jedinstvo slavilo protiv Gradine 1:0

Objavljeno: 11-04-2024 | 07:52

PRVA LIGA FBiH: Pogotkom Šabića, Jedinstvo slavilo protiv Gradine 1:0

Prvoligaši su proteklog vikenda odigrali susrete 20 kola. Šest susreta završeno je pobje­dom domaćina, jedan neriješenim rezultatom dok je u jednom susretu pobjedu ostvarila gostujuća ekipa. Vodeća Sloboda uspjela je minima­lno slaviti na domaćem tere­nu protiv Zvijezde. Pobjedu na gostovanju kod SimmBau ostvarila je drugoplasirana Stupčanica, sa kojom je ostala na četiri boda zao­statka za Tuzlacima.
Nogometaši Jedinstva na­stavili su seriju odličnih rezu­ltata i dobre igre na gostu­jućem i na domaćem terenu. Proteklog vikenda pred svojom publikom Jedinstvo je slavilo sa 1:0 protiv uvijek neugodne ekipe Gradine.

Jedinstvo je od početka susreta imalo terensku inicijativu, te je stvorilo nekoliko izglednih prilika koje nije uspjelo realizirati. Prvo poluvrijeme bez nešto dopadljive igre završeno je bez pogo­daka. U drugom poluvre­menu Bišćani ponovno konktretniji. Stvaraju prilike, traže igru, ali pogotka nije bilo. Gosti su svoju igru bazirali na čuvanje svoga gola što im je polazilo za rukom sve do 89. minute, kada rezervista Šabić na asistenciju Hadrovića postiže pogo­dak za konačnih 1:0 u korist Jedinstva. Ovom pobjedom Jedinstvo je nastavilo veoma dobar niz u borbi za opstanak. Bišćani su se pomjerili za dva mjesta na prvenstvenoj tabeli te se sada nalaze na 11. poziciji sa 23 skupljena boda. U narednom kolu Jedinstvo gostuje kod ekipe Zvijezde. Izabra­nici Nedžada Žerića najavljuju maksimalno zalaganje i u ovom susretu sa ciljem ostvarenja što boljeg rezultata.

U 20. kolu postignuti su re­zultati: Jedinstvo – Gra­dina 1:0, Rudar – Budućnost 4:3, Sloboda – Zvijezda 1:0, SimmBau – Stupčanica 1:2, Tošk – Radnik 1:1, Bratstvo – Mla­dost 2:0, Tomislav – Goražde 1:0, Čelik – Gornji Rahići 3:0.

U 21. kolu sastaju se: Zvijezda – Jedinstvo, Čelik – Rudar, Gornji Rahići – To­mi­slav, Goražde – Bratstvo, Mla­dost – Tošk, Radnik – Si­mm­Bau, Stupčanica – Slo­boda, Gradina – Budućnost.

Objavio: usn krajina