25/06/2024

PRVA RUKOMETNA LIGA FBiH-ŽENE: Rukometašice Bihaća na svom terenu poražene od Živinica

Objavljeno: 10-11-2023 | 09:17

PRVA RUKOMETNA LIGA FBiH-ŽENE: Rukometašice Bihaća na svom terenu poražene od Živinica

Rukometašice u Prvoj ligi FBiH proteklog vikenda odigrale su susrete 6. kola.

Vodeće Goražde je nastavilo pobjedonosti niz, te su uknjižili peti vezani poraz u pet odigranih kola. Goraždanke su bile bolje u derbiju kola protiv drugoplasirane ekipe Bosne iz Tešnja. Iskra je očekivano slavila protiv Lokomotive. 

Rukometašice Bihaća u okviru kola na svom terenu dočekale su rukometašice Živinica. Susret je završen pobjedom gostujućih rukometašica rezultatom 21:24, poluvrijeme 11:12.

BIHAĆ: Zukić, Halilagić, S.Fazlić (6), U. Fazlić (8), Ibradžić (1), Kantarević, Mušić, Dž. Vukalić (6), Zukić, Bilić, Mujagić, Muratagić, R. Vukalić, Dizdarević. TRENER: Aladin Fatkić.

ŽIVINICE: Dautović, Mitrović (5), Mujčinović, Imamović (7), Redžić (2), Đogić (3), Bečić (6), Bulić, Pirić, Zukić, Mušanović, Babić (1), Barišić, Saburović.

Odigran je dosta dobar i izjednačen susret. U prvom dijelu igralo se pogodak za pogodak. Nešto bolju igru u drugom poluvremenu prikazale su gostujuće rukometašice, koje su na kraju imale tri pogotka prednosti. Bišćanke su prikazale dobru igru, tokom susreta , ali iskustvo je u finišu susreta bilo na strani Živinica.  Najbolja u redovima Bihaća bila je Una Fazlić sa osam postignutih pogodaka, a po šet pogodaka postigle su Sara Fazlić i Dž. Vukalić. Jedan pogodak postigla je  Ibradžić. Bolje  od ostalih u ekipi Živinica bile su Imamović sa sedam pogodaka i Bečić sa šest. Ovog vikenda ŽRK „Bihać“ putuje u Mostar gdje će u derbiju začelja odmjeriti snage sa ekipom Lokomotive.

U 6. kolu postignuti su rezultati: BIHAĆ: Bihać – Živinice 21:24, BUGOJNO: Iskra – Lokomotiva 31:19, GORAŽDE: Goražde – Bosna 33:23. Slobodna je bila ekipa Turbina Jablanica.

U 7. kolu sastaju se: ŽIVINICE: Živinice – Goražde, MOSTAR: Lokomotiva – Bihać, JABLANICA: Turbina – Iskra. Slobodna je ekipa Bosna Tešanj.

Objavio: usn krajina